maxspeed198
Nowy
- Auto
- Veloce 2020 FL 280KM Rosso Competizione
Dzisiaj dostałem info o tym, że samochód powinien być na przełomie października i listopada :dance3:. Zaczynam kreślić iksy
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Dzisiaj dostałem info o tym, że samochód powinien być na przełomie października i listopada :dance3:. Zaczynam kreślić iksy
W
Prośba do Stacho: mógłbyś zmierzyć grubość szyby bocznej?
A wiesz może co oprócz szyb wchodzi w ten pakiet? Jakieś dodatkowe wygłuszeni kabiny?Dodatkowo mam również 7H6 Pakiet redukcji hałasu w kabinie.
A wiesz może co oprócz szyb wchodzi w ten pakiet? Jakieś dodatkowe wygłuszeni kabiny?
Jak ja zamawiałem Stelvio pod koniec marca, to osobno była do zamówienia opcja 7UW Laminowana przednia szyba (która się okazała laminowanymi szybami bocznymi) w cenie 1500 zł, a osobno była opcja 7H6 Pakiet redukcji hałasu w kabinie (400 zł) który "podobno" polega na dodatkowym wygłuszeniu ściany pomiędzy komorą silnika a wnętrzem pojazdu. Zamawiałem obie pozycje.
- tryb A wręcz rozdziera serce (nawet ignorantowi motoryzacyjnemu) bo pojazd zachowuje się tak jakby człowiekowi nałożyć reklamówkę na głowę i kazać biec maraton a powietrza brak... ten tryb nadaje się jedynie do podczepienia na autostradzie na aktywnym tempomacie pod jakiś pojazd o stałej prędkości i jazdy na kagańcu.
No prosze! Spróbuj wjechać szybko na rondo w tym trybie. Czasami nawet w N jest trudno.A ja uważam że nasze Stelvio/Giulia w trybie A jest 3x bardziej dynamiczne niż nasze dotychczasowe auta
No prosze! Spróbuj wjechać szybko na rondo w tym trybie. Czasami nawet w N jest trudno.
Mój post był o tym, że Giulia/Stelvio nawet w A jest bardziej dynamiczna niż wolnossaki z Mazdy czy Toyoty a nie o tym, że tryb A jest do wjeżdżania na zatłoczone rondoNo prosze! Spróbuj wjechać szybko na rondo w tym trybie. Czasami nawet w N jest trudno.
Ja bawiłem się w A na trasach ale przestałem, bo on nie daje odczuwalnych oszczędności (chyba że nonstop żeglujemy)a kastruje reakcję na gaz i co najważniejsze kastruje moment obrotowy, który nagle może w trasie się przydać. Też jeżdżę na N, chyba że tylko korki miejskie. Na nie tryb A jest az nadto OKMoim zdaniem najlepszym trybem do codziennej jazdy jest tryb "N". W trybie "A" samochód wydaje się ospały i anemiczny (ostatnio wyjeżdżając z garażu podziemnego o stromym podjeździe miałem nawet wątpliwość czy da radę się bez wysiłku na niego wdrapać). Przy czym ja mam wersję 200KM, może przy 280KM tryb "A" jest żwawszy.
Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
Mój post był o tym, że Giulia/Stelvio nawet w A jest bardziej dynamiczna niż wolnossaki z Mazdy czy Toyoty
No chyba logiczne, że silnik 200/280KM będzie żwawszy niż 132/165 czy nawet 194KM (z momentem 260Nm)? Ja nie wiem jak można coś takiego w ogóle porównywać...
Alfa ma silniki zrobione pod performance, japońce pod niskie spalanie i wygodną spokojną jazdę.
Cieszy mnie to i bede zawsze porównywal bieżące z poprzednim autem