Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
[MENTION=86708]Tomeek[/MENTION], tak alcantara wypada, w serii fotele jak z veloce. Alcantara ma być tylko z kubłami Sparco. Podobno w roku ma powstać jakaś limitka z alcantarą, ale ogólnie wypadła.Wczoraj na YT obejrzałem prezentacje Stelvio Q w kolorze ochra i okazuje się, że od MY 22 std sportowe fotele z alcantara wypadają kompletnie z oferty, nawet w Q. Nasz konf też to potwierdza.
Od kiedy?
Od roku produkcji 2022 - jest nowy cennik:
https://cenniki.alfaromeo.pl/alfa-r...k/stelvio/cennik-rp22-my22/stelvio-cennik.pdf
Tylko 4 wersje (nie ma Business i Veloce TI).
Wszystkie wersje mają tempomat adaptacyjny, nawigację, kamerę cofania, bezkluczykowy dostęp i asystenta kierowcy.
Ciekawe też, że wszystkie mają podsufitkę w kolorze czarnym.
Generalnie sporo jest w standardzie, ale część rzeczy usunęli z możliwych opcji za dopłatą, więc niewiele można dołożyć.
Szkoda tylko żółtych zacisków![]()
Rzeczywiście jest.Od kiedy?
Od roku produkcji 2022 - jest nowy cennik:
https://cenniki.alfaromeo.pl/alfa-r...k/stelvio/cennik-rp22-my22/stelvio-cennik.pdf
Tylko 4 wersje (nie ma Business i Veloce TI).
Wszystkie wersje mają tempomat adaptacyjny, nawigację, kamerę cofania, bezkluczykowy dostęp i asystenta kierowcy.
Ciekawe też, że wszystkie mają podsufitkę w kolorze czarnym.
Generalnie sporo jest w standardzie, ale część rzeczy usunęli z możliwych opcji za dopłatą, więc niewiele można dołożyć.
Szkoda tylko żółtych zacisków![]()
Ale przejrzałem cennik Giulii 2022 i nie widzę lakieru 3 warstwowego (competizione rosso), nie ma audio Harmana, alcantary, no i nie ma Veloce TI...
A to była fajna opcja dla tych co nie chcieli mieć Q, za to Veloce była za biedna...
Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka
No niby podobne, ale brakuje jakiejś wersji golasa - moja Giulia kosztowała 144 tys., a 186 tys. bym w życiu nie dał. Chociaż najlepsze jest to, że jeśli się da kryteria 200 KM i powyżej, benzyna, RWD, automat, cena do 186 tys., to na Otomoto pokazuje się tylko... 8 Giulii. Najwyraźniej tanio już było.
Ale przejrzałem cennik Giulii 2022 i nie widzę lakieru 3 warstwowego (competizione rosso), nie ma audio Harmana, alcantary, no i nie ma Veloce TI...
A to była fajna opcja dla tych co nie chcieli mieć Q, za to Veloce była za biedna...
Ale wiesz, że cena za Business nie była do negocjacji, bo zawierała już rabat ok. 20%, a na wszystkie inne wersje można było dostać rabat 15-20% od wszystkiego, co się do niej włoży przy konfiguracji, a na auto ze stocku nawet więcej. Teraz już nawet niewiele trzeba dokładać - wybierasz kolor i negocjujesz cenę z dealerem. Ja jestem ciekaw, jakie ceny wystawią w salonach, jak już dostaną te nowe auta z rocznika 2022Zgadzam się, też od razu odrzuciłbym Alfę gdyby cena startowała od 186tys. Za moich czasów Business startował od 139 tys, w standardzie Business-a był np. ACC. Teraz wersje od Super za te 186tys - nie wydaje mi się, by był to dobry pomysł na większą sprzedaż, ale specjalistą od marketingu nie jestem...
AR konsekwentnie przyjmuje, że skoro kupujesz włoski samochód, to powinieneś mieć również włoski gust, a nie niemieckiAle, dlaczego np. w wersji Veloce (w sumie najwyższa, pomijając Q) nie mogę mieć koloru Anodized Blue? Podoba mi się ten kolor i czerwone siedzenia. Nieeeee, bo jakiś idiota w AR stwierdził, że albo masz czerwone fotele, albo kolor anodized blue. Razem jest to forma zakazana i niedostępna. Bo takie fotele pasują tylko do Misano... :facepalm:
Ale wiesz, że cena za Business nie była do negocjacji, bo zawierała już rabat ok. 20%, a na wszystkie inne wersje można było dostać rabat 15-20% od wszystkiego, co się do niej włoży przy konfiguracji, a na auto ze stocku nawet więcej. Teraz już nawet niewiele trzeba dokładać - wybierasz kolor i negocjujesz cenę z dealerem. Ja jestem ciekaw, jakie ceny wystawią w salonach, jak już dostaną te nowe auta z rocznika 2022![]()
Gratki. Też 280km Q4?Ja kupiłem wersję Ti za 172 tys w Visconti Green. Cena katalogowa była ok 203 tys, diler wystawił za 183. Do tego wynegocjowałem opont zimowe. Wydaje mi się, że to ok - zwłaszcza jak wczoraj zobaczyłem, że już 200 konnej Alfy z drewnem i skóra nie ma...
Ti w latach 20-21 to 200 KM RWD. 22 to już Q4 280, ale cena katalogowa od 216 000, więc raczej to pierwsze [emoji6]Gratki. Też 280km Q4?
Wysłane z mojego Pixel 6 przy użyciu Tapatalka
Brać wg Was Giulia Veloce 2.0 280 km Q4 2021 bez przebiegu za 188 tys? Wydaje mi się, że będzie tylko drożej
Wysłane z mojego Pixel 6 przy użyciu Tapatalka