Zakup Stelvio/Giulia po faceliftingu

Nawet pierwsze egzemplarze MY2020 wystawiane w salonach jako demo-wersje miały wyświetlacze 8,8" z dotykiem, więc coś tu sprzedający kręci... podejrzewam, że wciska Ci kit i w rzeczywistości jest to wersja z końca produkcji 2019 roku a najwyżej zarejestrowany w 2020 roku. W każdym bądź razie byłbym wielce ostrożny....

Panowie, wielkie dzięki! Wychodzi na to że jest to jednak wersja przed-liftowa, pomimo określenia jako MY2020.

Panowie, wielkie dzięki! Wychodzi na to że jest to jednak wersja przed-liftowa, pomimo określenia jako MY2020.
Tak bym stawiał. Co to za diler jeśli można wiedzieć?
Może auto jest na stock.alfaromeo.pl?

Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka

To jedna z ofert na otomoto, nie od dilera. Ten sprzedawca nie twierdził ze to auto poliftowe, natomiast inny z nieco starszym modelem tak mi przekazał, wiec i ten uznałem że musi być poliftowy.
Podsumowujac, polift ma 'dotyk'. ASO twierdzi że nie ma możliwości zamiany gen 2 na gen 3. Ale może komuś tu się uda ;)

Witam
Przeglądając obecny cennik AR Giulia który wygląda jak z Polmozbytu zastanawia mnie czy w 2022 nie będzie liftu.
Cennik wygląda jak wyprzedaż magazynów.
Wiadomo coś na ten temat.

Witam
Przeglądając obecny cennik AR Giulia który wygląda jak z Polmozbytu zastanawia mnie czy w 2022 nie będzie liftu.
Cennik wygląda jak wyprzedaż magazynów.
Wiadomo coś na ten temat.
MY2022 już dawno wjechał więc nie licz na lift w tym roku :)

W tym roku będzie lift. okolice czerwca . Wejdą intelinuxy i wirtualne zegary. O koncepcji zmiany przedniego pasa nic nie wiem.

Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka

W tym roku będzie lift. okolice czerwca . Wejdą intelinuxy i wirtualne zegary. O koncepcji zmiany przedniego pasa nic nie wiem.

Wirtualne zegary w Giulii w tym roku? Nie uwierzę dopóki nie zobaczę...

Gen 1 - okolo 6.5" (?)
Gen 2 - 8.8" bez dotyku

Obie wersje 6,5 i 8,8 były produkowane jednocześnie, dopiero od MY2020 jest jedynie 8,8 z opcją dotyku. Ze zmian, które pozwolą rozróżnić najszybciej, co to jest, to kierownica, oraz tunel środkowy, tak jak kolega pisał z symbolem włoskiej flagi. Obawiam się, że sprzedają model przedliftowy z rejestracją w 2020. Gdybyś wrzucił link to byłaby pewność, ale tak 99,99% że tak jest.

ASO twierdzi że nie ma możliwości zamiany gen 2 na gen 3. Ale może komuś tu się uda
Coś kolega [MENTION=20089]epsonix[/MENTION] kombinował, początkowo coś tam się działo, ale chyba finalnie zdechło.

MY2022 już dawno wjechał więc nie licz na lift w tym roku
jako MY2022 nie, ale właśnie coś coraz bardziej słychać, że w drugiej połowie roku będzie lift czy już jako MY2023 czy nie nie wiem. Zmiany mają obejmować info i ledy, a co będzie to wiesz... Spinałoby się to z ujednoliceniem stylistyki z Tonale, dwa że logiczne wydaje się, że w sumie bardziej topowe modele nie mogą odstawać technologicznie od niższego, ale pożyjemy, zobaczymy

Co masz na myśli?

Chodzi pewnie o Matrix LED-y. Generalnie technologicznie powinno być zrównane z Tonale. Co do liftu w tym roku - może wejść jako MY23, bo w USA jeśli dobrze kojarzę kolejny rok modelowy zaczyna się w lipcu poprzedniego kalendarzowego.

Czy to w jakiś sposób potwierdzone info?
1) Czy zmienią się kształty lamp? Czy kształt zostanie ten sam, a po prostu włażą tam ledy?
2) Czy jak wejdą wirtualne zegary to myślisz, że będzie możliwość wybrania analogowych, czy to marzenie ściętej głowy?

Dlaczego obecne Giulie są bez spoilera i dokładek pod progi? Jest to opcja $$$ czy chcieli zmienić wygląd i przestali dodawać te "części" ? Pozdrawiam

Panowie, kolejne pytanie. Czy nawiew na drugi rząd siedzeń działa cały czas czy też jest aktywy po wyborze któregoś strumienia powietrza po stronie kierowcy (np Auto)? Nie znalazłem tego opisanego w instrukcji. Jak oceniacie wydajność klimatyzacji z tych nawiewów w gorące dni? Czy może być w ogóle porównywalne z przednimi nawiewami?

Wg moich obserwacji, nawiew działa cały czas. Można go zamknąć obracając kratkę.
Skuteczność jest wystarczająca, żeby dać powietrze na tylne siedzenie.

Co do zbliżającego się liftingu czy tam MY23, ze zmian które są już znane, czyli:
LED matrix
Bezprzewodowy AA/CP
Wirtualne zegary
Dzisiaj rozmawiałem ze znajomym z salonu, co potwierdziło się jeszcze w innym salonie, ma być zmieniony infotainment na ten zbliżony, jak nie ten sam co w Tonale. Czy będzie to wystający tablet, nie wiem. Jednak biorąc pod uwagę kształt deski, to raczej go nie wkomponują

Czyli same zbędne rzeczy. I dobrze, to znaczy że cały czas będę jeździł aktualnie produkowanym modelem.

Amortyzatory
Powrót