Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
[MENTION=79678]kozak[/MENTION], z Twojego ori auta to chyba tylko zostały lakier i VIN, co?
U mnie oryginały były z ATE. Wystarczyły na 36 tyś km. Zmieniłem na Febi komplet przód + tył kosztował tylko 290 zł. Tarcz nie ruszałem bo były jak nowe.
Niestety klocki piszczą co jest irytujące.
Czy zeby w przyszlosci zamontowac wieksza tarcze z tylu trzeba tylko jakis adapter czy zacisk tez trzeba zmienic?
EBC Redstuff lub Green, Yellow jeśli planujesz jakieś trackday'e
Sent from my Pixel 2 XL using Tapatalk
Nie jeżdżę po torze także odpuszczam. Poza tym są minimalnie niższe 129 zamiast 131 i słyszałem, że lubia piszczeć czasami
Panowie, czy ktos z was wymieniał klocki z przodu ? Czy trzeba przez MESA cos odbezpieczać zeby pusciły zaciski, tak jak to jest w grupie VAG w niektorych modelach ?
TUTORIAL Wymiana klocków hamulcowych przód, może komuś się przyda![]()
Czas pracy ok. 30-40 minut.
...
3. Odkręcamy dwie śruby mocujące zacisk hamulcowy BIT T60.
...
A co za różnica czy t60 czy t55 [emoji6]Świetny tutorial i w ogóle - ale mam takie pytanie: wymieniałem u siebie klocki i tarcze, i za cholerę ten BIT nie chce być T60, tylko T55 pasuje. Zauważył ktoś taką rozbieżność, czy tylko ja mam jakieś niestandardowe te śruby? Na pewno T60 nie pasuje - sprawdzałem dwie sztuki różnych producentów.