Sam pomocy nie otrzymałem, ale na szczęście jakoś sobie poradziłem. Daje kilka wskazówek poniżej jakby ktoś jeszcze kiedyś miał podobny problem.
- Obrączka wpadła do komory w plastiku po bokach konsoli, więc niestety potrzebny był demontaż całego elementu.
- Tak jak było napisane, konsola środkowa jest przytwierdzona jedynie na 4 śrubki.
- Po ich odkręceniu nie należy ciągnąć konsoli do tyłu. U mnie poszła do tyłu jedynie o kilka cm i coś się zblokowało, pewnie jakieś zatrzaski. Żeby ruszyć całość wystarczyło lekko złapać element z tyłu i podnieść do góry.
- Osobiście poległem/nie chciałem ryzykować na odpięciu kabli, ale zapas był taki, że spokojnie można było podnieść całą konsolę na jakieś 15 cm.
- W moim przypadku, konieczne było zdemontowanie cupholdera. Cupholder przytwierdzony jest do konsoli na dwie śrubki, wkręcone od strony panelu środkowego. Znajdują się w okolicy śrubek, które ukryte są pod plastikiem od portu usb (tych, które odkręcamy przy demontażu na samym początku)
- Osobiście martwiłem się jakością spasowania po całej operacji, ale na szczęście wszystko nadal jest idealnie spasowane i nic nie skrzypi.