[giulia] Odbiojniki klapy bagażnika

murder

Nowy
Auto
Alfa Romeo ;)
Zauwazyłem, że poprawili największą niedoróbę w Giulii - klapę bagażnika.

Blacha nie rezonuje jak metalowa beczka ;) tzn. jest lepiej, ale nie jest idealnie.
Musieli coś podkleić do blachy pod tapicerką.

No i dodali dodatkowe odbojniki prostokątne.

Ktoś ma może ich nr z Epera? Bo chętnie dokupię, myslę że podpasuje P&P (są chyba przyklejane)

Na zdjęciu na niebiesko domalowane to czego brakuje w starszych wersjach.

Załączniki

• IMG_20190813_162458.jpg
    IMG_20190813_162458.jpg
    40.8 KB · Wyświetleń: 61
Są jeszcze inne odboje, które są regulowane (chodzi o te okrągłe - na zdjęciu wydaje sie, że nie są regulowane).

A przy okazji zapytam. Przy otwieraniu klapa ma się sama otworzyć, czy tylko odskoczyć? U mnie tylko odskakuje, a w innej Giuli widziałem jak się otwiera.

Są jeszcze inne odboje, które są regulowane (chodzi o te okrągłe - na zdjęciu wydaje sie, że nie są regulowane).

O! To jak ktoś jest w stanie sprawdzić też numer regulowanych okrągłych odbojników to będę wdzięczny.

A przy okazji zapytam. Przy otwieraniu klapa ma się sama otworzyć, czy tylko odskoczyć? U mnie tylko odskakuje, a w innej Giuli widziałem jak się otwiera.

Powinna się otworzyć.

W mojej bagażnik z pilota, przycisku koło nogi i przycisku na klapie otwiera się do pełna za każdym razem.

U mnie klapa bagażnika otwiera się całkowicie tylko na równej powierzchni, a że u nas w mieście są wszędzie wzniesienia, zgłosiłem to w ASO i wymienią w ramach gwarancji :)

To, że się nie otwiera, to kwestia regulacji czy słabych podnosników?

Tam raczej nie ma co regulować. Pierwszy raz słyszę o takim problemie, we wszystkich Giuliach jakie miałem w rękach (a zebrało się tego pewnie już z kilkanaście) klapa sama się podnosiła.

Problem jaki się czasem pojawia to, że na wzniesieniu potrafi opadać po podniesieniu.

Jedź do ASO, obstawiam, że każda inna Giulia na salonie będzie podnosiła klapę do końca.

Pojadę zatem do ASO. Przy okazji zgłoszę usterkę uchwytów do odblokowania oparcia tylnej kanapy. Zadziałały dosłownie raz :D

Pojadę zatem do ASO. Przy okazji zgłoszę usterkę uchwytów do odblokowania oparcia tylnej kanapy. Zadziałały dosłownie raz :D

Tam są zwykłe sprężyny, więc może Twoje są za słabe, bo kiedyś gdy jedną odpiołem, to dostałem w głowę..

U mnie klapa bagażnika otwiera się całkowicie tylko na równej powierzchni, a że u nas w mieście są wszędzie wzniesienia, zgłosiłem to w ASO i wymienią w ramach gwarancji :)

Wymienią wzniesienia żeby Gulia działała prawidłowo i użytkownik był zadowolony? :)
I niech ktoś jeszcze raz powie że Alfa to nie PREMIUM ;) ;)

Ja bym się bardziej spodziewał, że klientowi dadzą specjalne najazdy z logo Alfa romeo żeby mógł sobie wypoziomować auto na nierównościach zanim otworzy bagażnik :)

Amortyzatory
Powrót