[Stelvio] Wydech REMUS CAT BACK

hioop

Nowy
Auto
STELVIO 280KM FE GIULIA VELOCE Q4
Cześć, na wstępie witam wszystkich. Jestem nowym forumowiczem choć od dwóch lat bujam się Stevio 2.0 280KM FE.
Chciałem się podzielić wrażeniami po zakupie i montażu wydechu Remusa CAT BACK. W tej wersji środkowy tłumik jest zastąpiony rurą a tylny jest o większej przepustowości. Efekt dźwiękowy dość fajny choć d..py nie urywa, o strzałach nie ma mowy. Generalnie nie polecam, chyba że ktoś ma za dużo siana. Ale...

Przy okazji montażu boxa (o tym w innym wątku) pojechałem na hamownię. Wynik w załączeniu. Podsumowując przyrost mocy który jest opisywany przez producenta to fikcja.:mad:

Załączniki

• stelv1.jpg
    stelv1.jpg
    129.3 KB · Wyświetleń: 83
Więćej mocy obiecuje chyba Raga, bo ok 8 KM jeśli dobrze pamiętam. Nie wiem, czy też niska temp nie ma wpływu na wynik?

Generalnie nie polecam, chyba że ktoś ma za dużo siana
Zajrzałem chyba do wszystkich zakamarków jutuba w temacie wydechu dla stelvio/giulii, i jedyne co w chwili obecnej brzmi rasowo to:
- ragazzon z zaworami za ponad 12k
- sztuczne podkręcanie dźwięku np. panthera leo/ maxhaust za circa 6k
Ulter blisko za czołówką, z przystępną ceną, na upartego też dałby radę.

głośno i rasowo to robi się dopiero po zmianie DP. sam catback za wiele nie da, nawet w kwestii mocy, bo katalizator trzyma...

głośno i rasowo to robi się dopiero po zmianie DP. sam catback za wiele nie da, nawet w kwestii mocy, bo katalizator trzyma...

No masz rację, ale powiem Wam że sam końcowy Ragazzon też zmienia brzmienie w stosunku do serii. Mój sąsiad ma też Stelvio 280 KM i powiem, że dzisiaj jak przejeżdżał koło mnie to właściwie nic nie było słychać. Moja żona stwierdziła, że nasz zupełnie inaczej brzmi, o wiele fajniej :D

Amortyzatory
Powrót