Dobra, bo chyba każdy myśli o czymś innym.Serio? Potrafisz wykonać redukcję biegu podczas pomiaru przyspieszenia od 0 do 100 km/h ?![]()
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Dobra, bo chyba każdy myśli o czymś innym.Serio? Potrafisz wykonać redukcję biegu podczas pomiaru przyspieszenia od 0 do 100 km/h ?![]()
I dokładnie o to mi chodziło i o nic więcej. Wciśnięcie kulki pedałem gazu daje identyczny efekt, jak naciśnięcie lewej łopatki, ale przy wysokich obrotach pod 5 tys. nie ma już miejsca na zrzucenia biegu na niższy, bo obroty musiałyby skoczyć poza czerwone pole i zabezpieczenie skrzyni na to nie pozwoli, a przy pomiarze przyspieszenia byłoby to nawet bez sensu.Dla mnie też "wciśnięcie kulki" to kick downTo, że w przyspieszeniu z miejsca nie będzie redukcji to inna kwestia.
a to pewnie programem można wyeliminowaćOgraniczenie momentu to beznadzieja
Pytanie czy, da się przez obd dojść do skrzyni...a to pewnie programem można wyeliminowaćTylko wszyscy jeszcze mają gwarancję
![]()
Takie rzeczy robią z tą skrzynią w BMW: https://www.celtictuning.co.uk/news/261-bmw-zf8-gearbox-ecu-remapa to pewnie programem można wyeliminowaćTylko wszyscy jeszcze mają gwarancję
![]()
Ogarnij taki temat i będziesz miał z głowy domniemania i domysłyhttps://m.olx.pl/oferta/wypozyczaln...box-pomiar-0-100-1-4-mili-CID619-ID3x92l.html, pożyczałem już 2 razy i wyniki pewne.
PS. Link 1 z brzegu żeby nie było że kogoś reklamuje![]()
5.1 na racelogicu w stelvio? [emoji33][emoji33][emoji33][emoji33]U mnie też wyszło że licznik zaniża. Na fonie najlepszy czas wyszedł 5.5. Patrząc na licznik też okolo 5.6. Na racelogic 5.1 więc chyba coś w tym jest..
Sprzegla? [emoji6] To masz manuala? No to chyba pierwsze auto jakie widzę że licznik zaniża [emoji6] w sltevio to już zacny wynik. Veloce robisz na miękko [emoji6]No u mnie przy 100 na liczniku mam 102 na GPS. W sumie 1 fura gdzie tak jest. Pytałem w serwisie a oni że tak bywa w niektórych modelach. Zrobiłem 5 prób żeby sprzęgła nie uwalic. 3tys rpm i jazda. Czasy od 5.1 do 5.4. najlepiej na manualu. Paliwo Shell 100, 1/3 baku. Wynik zadowalający ale ta 0.1 musze urwać. Plan już jest![]()