infotainment update

• Autor wątku Autor wątku bob@
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
infotainmentu nie updatuje się przez Witech2/OBD tylko przez USB wgrywając plik z pendriva może nie znają się? pliki moga pociągnąć z linka - jest service news. przy updtcie z wersji przed MV072 service news wymaga jeszcze updatu kilku modułów (IPC/BCM/AMP/LBSS/RBSS/ABS/PAM) - updaty pokarzą sie w Witechu po updatcie radia. Odeślij ich do service newsa 55.011.19 (o ile dobrze pamiętam)

inna sprawa że ASO ogólnie są niechętne updatowaniu aut. zgłoś problemy z AA, ale też wspomnij że np Ci się zawieszało radio - w historii poprawek nie ma nic o AA a oni musza mieć podkładkę z oficjalnej listy żeby zrobić to gwarancyjnie. z mojego doświadczenia nowe firmwary poprawiają AA - tak było u mnie choćby.

nie wiem jaki masz dokładnie problem z AA, próbuje się łączyć i np nie udaje się? łączy Ci się ten telefon w jakiś innych autach (np w salonie w nowszych)? pytam pod kątem czy masz w telefonie wszystko tip top.
U mnie problem występuje w Galaxy S21 z nowym androidem 11,
W iPhone i w telefonie z androidem 10 wszystko działa
Samsung po podłączeniu pokazuje że się połączył i wyświetla ikonę AA na wyświetlaczu, niestety samochód już nie.
Service Samsung stwierdził, że konieczne jest nowe oprogramowanie samochodu i dlatego zdziwiłem się gdy w ASO powiedzieli, iż tą którą mam jest najnowsza.
W przyszłym tygodniu wybieram się do innego ASO i skorzystam z Twoich rad

Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka

albo sam wgraj update, tyle ze jak serwis to zrobi to wymusic mozesz na nich updaty pozostalych modulow bo tak wymaga sevice news

Pojawiła się na alfaowner.com nowa wersja firmware dla MY20+
Tylko nie podano informacji czy dotyczy to wersji QV czy normalnej. Wgrał już ktoś i może się wypowiedzieć?

Pojawiła się na alfaowner.com nowa wersja firmware dla MY20+
Tylko nie podano informacji czy dotyczy to wersji QV czy normalnej. Wgrał już ktoś i może się wypowiedzieć?

Potwierdzam, jest wersja MV-130.000.002 i TV-130.000.002 dla "normalnych" wersji MY20+
Mam wgrane w mojej AR Stelvio Veloce - jakichś spektakularnych różnic nie odkryłem ;)

IMG_0240.JPG

Małe zapytanie.
Po update infomat lecą też ustawienia niestandardowe jak składanie lusterek tryb race itp.
Czy tylko kasuje powtórne osiowanie proxi do wartości fabrycznych.

Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka

wgralem do MY20 Stelvio USA. na razie wszystko OK. roznicy nie poczulem

Małe zapytanie.
Po update infomat lecą też ustawienia niestandardowe jak składanie lusterek tryb race itp.
Czy tylko kasuje powtórne osiowanie proxi do wartości fabrycznych.
aktualizowanie infotainment nie rusza proxi konfiguracje

zdajsie nie. po prawdzie bardzo nie patrzyłem. moze troche szybciej dziala touchscreen
Jestem tego ciekaw.
Mili puścić wybieranie trasy w apce myAconnect i przesłanie jej do navi.
Proszę przejrzyj czy coś faktycznie zmienili

Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka

Jestem tego ciekaw.
Mili puścić wybieranie trasy w apce myAconnect i przesłanie jej do navi.
Proszę przejrzyj czy coś faktycznie zmienili

samochod nie ma navi + jest z USA to telebox/alfaconnect jest odlaczony. ale dziala na prawde szybciej.

A instalacja przebiega dwuetapowo. Najpierw z pena instalujemy l2l3 transmition, idzie to szybko i pokazuje sukces i informacje o potrzebie instalacji docelowego pliku. U mnie po wyjęciu 1 pendrive i włożeniu 2 nic się nie działo, więc było trochę strachu. Po kilku zonglowaniach pendrivami zgasł ekran, włożyłem ponownie 2 pendrive i rozpoczęła się instalacja. Raz się restartowalo przy 1% i potem już szło do końca. Oczywiście silnik cały czas na chodzie.
Więc nie bać się i instalować.

update 130... zaczyna działać u nas Asystent google My Alfa.
Zauważyłem jeszcze iż dźwięk zamknięcia pojazdu jest ściszony niż był.

W nowej wersji wersja MV-130.000.002 jest zmieniony dźwięk powiadamiania o fotoradarach zamiast pojedynczego "plumknięcia" jest sekwencja dźwięków i zwiększyła się częstotliwość powiadamiania, teraz zanim dojedziesz do radaru to 5 razy powiadamia, co jest trochę irytujące.

Masz na alfaowner.com

Nie wiem jak jest w MY21, ale nie było chyba jakiegoś lifta zmieniającego zasadnicze funkcje auta. Więc masz taki sam infotainment jak w moim poliftowym MY20

Amortyzatory
Powrót