Już chyba nie jeden pojawiał się przykład, że częsta zmiana oleju nie zażegnała problemu z MA.
Już chyba nie jeden pojawiał się przykład, że częsta zmiana oleju nie zażegnała problemu z MA.
ja mam130 tkm wymiany co ok 7,5 tkm i ..MA zaczął dawać znać o sobie przy 96 tkm
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
pierwsza wymiana tuż po zakupie- miało niecałe 7 tkm - filtr był OE bo mam zdjęcia- wg. moich ustaleń auto od chwili zakupu do momentu jak ja je kupiłem miało 4 miesiące , następne wymiany co 7,5 tkm średnio co 5-6 miesięcy olej selenia digitek i OE filtr , co 15 tkm filtr powietrza- także OE.
OK, thx. nie wiedziałem że miałeś auto z symbolicznym przebiegiem sprowadzone
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
Czy jest sens lać RAVENOL DXG 5W-30 USVO do giulia z USA? Gdzieś mi się przewinęło, ze ten olej polecany, ale jeśli mamy DPF. Jak to jest? Bo widzę ze i tak większość leje 0w30.
W Giuliettcie, którą użytkowaliśmy do 135 tys. km olej wymieniany 1xrok co przekładało się na max 10 tys. km lałem Ravenola 5w40 z dodatkiem AR9200 i zawsze przy wymianie płukanka. MA do końca użytkowania działał bez zarzutu.
Co nie znaczy, jak czytam, że to jest reguła...
DF
Była 147 JTDm 1.9 Distinctive 2005
Była 159 JTDm 2.4 SW Q-tr TI 2007
Była Alfa Giulietta 1.4-TRB-170CV-CF5-DISTINTIVE x 2
Obecnie Giulia VELOCE Q4