[Giulia] Carbon z aliexpress

• Autor wątku Autor wątku bob@
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Panowie znalazłem producenta różnych rzeczy Culashi Carbon, na allegro dopiero zaczynają na FB już działają od jakiegoś czasu. Nie mieli w ofercie do Giulii i Stelvio ale zrobią nie ma problemu na bazie nowych obudów do zamontowania, nie żadne naklejki na obudowy
Wystawili specjalnie ofertę po korespondencji
https://allegro.pl/oferta/lusterka-carbon-alfa-romeo-stelvio-obudowy-9283549845
Kojarzy ktoś, wygląda to ok

Zamow sobie z Ali za 1/3 tej ceny...

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

Gdyby ktoś był zainteresowany to mam lotkę carbon z AliExpress i chętnie się jej pozbędę...
Dziś robiłem przymiarkę i pasuje jak pięść do nosa, szczeliny po 2-3 mm wiec wg mnie tak nie może być, jednak jakość chińskich produktów nie pasuje do naszych włoskich aut. Carbon jest dobrej jakości ale przecież go nie naciagne [emoji6]
Zrobiłem eksperyment z zakupami z Ali, niestety nieudany.

Szukam pilnie oryginalnej lotki...

Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka

Ostatnia edycja:
Macie może jakichś w miarę rzetelnych sprzedawców na aliexpress, od których paczki dochodzą i można śledzić gdzie przesyłka się znajduje? Zamówilem u dwóch: 'Xsports 8 Store' i ' My Car Store' ale amba fatima.
Podają jakieś fake'owe numery do śledzenia, które niestety nie zwracają żadnych wyników, albo dają jakiś ichsiejszy 'proof of shipment', gdzie jest jakis numer, ale i tak nie można go śledzić, bo nie istnieje ...

Zobaczymy czy przyjdzie dopiero, też kupiłem kilka gratów, na razie jedynie info że płatność została zaksięgowana i jak na razie od kilku dni status się nie zmienia. Jak przyjdzie to dam znać

Zobaczymy czy przyjdzie dopiero, też kupiłem kilka gratów, na razie jedynie info że płatność została zaksięgowana i jak na razie od kilku dni status się nie zmienia. Jak przyjdzie to dam znać

To że się status nie zmienia to normalne, oni czasem mają nawet 5 dni na to żeby wysłać, nawet jak piszą że wysłane to dopiero później jakoś się pojawia :/ A od jakiego sprzedawcy brałeś?? Niby ja brałem od takich co mają 95% pozytywnych opinii, ale jak już dokładniej czytałem ostatnie oceny kupujących to mi się włos na głowie zajeżył. Też nie zamówiłem jakiegoś drogiego towaru tylko 2x 200pln. Jeden towar miał być wysłany z Francji, po tym jak zamówiłem sprzedawca skontaktował się że nie mogą jednak z Francji i mogą z UK, więc się zgodziłem ale numer który przysłali do śledzenia to od 3 tyg nie pojawia się w żadnych z programów trackujacych- masakra

Zależy jaki masz numer przesyłki.

Jak zaczyna się od dwóch liter to powinien być widoczny na trackingu (czasem dopiero jak trafi do pl to się pokazuje)
Jeśli same liczby to idzie najtansza wysyłka bez śledzenia.

Gdybym wiedział to wziąłbym za te 20e DHL czy coś, ale też ponoć zdarzało się że wysłali tańszym przewoźnikiem.

Jedną przesyłkę mam z tym długim numerem, a druga ma początek LT I końcówkę PL, ale od 14.05 nic się tam nie zmienia.
[MENTION=79678]kozak[/MENTION] ty z jakiej firmy zamówiles, że Ci doszlo coś z ali?

Nie zwracałem uwagi od kogo biorę, mi paczka doszła w 2 tyg jakos.

265.jpg

Ok, może po prostu miałem mniej szczęścia z carbonem z ali

A od jakiego sprzedawcy brałeś??

AliExpress
Shop4713012 Store
96.8% Pozytywne opinie
No ja zamówiłem za ponad 700 zł, zobaczymy:)

Poprawka, jednak jakieś info się pojawiło, nie zaglądałem
56.jpg

Ostatnia edycja:
Kurde to faktycznie u Was jakoś to szybciej poszło,ja jedno zamówienie złożyłem 14 kwietnia, a drugie jakoś początkiem maja i ten status że przekazano do linii lotniczych mam do dzisiaj..

A czy przypadkiem wszystko przesyłki z poza uni są wstrzymane ? Znajomy próbował mi wysłać z Australii paczkę i dostał info że polska nie przyjmuje przesyłek w związku z pandemią....

Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka

Kurde, a może :/ ciekawe kiedy ktoś tutaj ostatnio coś otrzymał, czyli wysłać mogły być wysłane, ale kiszą się gdzieś

Chyba [MENTION=79678]kozak[/MENTION] wspominał coś, że po niedzieli miało mu coś przyjść

Ja dostałem w poniedziałek z Chin.

Może to jest totalny random, a płaciłeś coś dodatkowo za przesyłkę? Czy to był standard shipping??

Amortyzatory
Powrót