Dach panorama Giulia

Ostatnio natrafiłem na filmik na YT gdzie gość smarował podobny dach ale w MB. I on używał własnie specjalnego smaru od MB. Niestety, kosztuje majątek, około 500zł za puchę 500g. Na allegro lokalnie ktoś sprzedaje po 20g za 50zł. Kupiłem i nasmarowałem. Konsystencję i kolor ma to jak wazelina. Takie 20g starczy na 5 -6 smarowań.
Fraza do wpisania w allegro:
Oryginalny smar do okna dachowego w Mercedesach 201/124/140/202

Ostatnia edycja:
hej
szukam kogoś z okolic Poznania kto wie co i jak z dachem w Giuliii...

panorama

Hej, odkopie temat. Mam problem z panoramą w giuli przywiezionej z usa (wystrzelone poduszki, prawa kurtyna) natomiast trochę inny niż wszyscy tutaj mianowicie wszystko działa bez problemu, nic nie strzela przy otwieraniu zamykaniu, dach się dociąga ale ... Przy zamkniętym dachu na nierównościach słyszę trzaski, jakby się szkło o szkło pocierało ewentualnie szkło o metal, nie do końca potrafię to wytłumaczyć. Miał ktoś coś takiego czy po wystrzelonej kurtynie na 100% pękły jakieś elementy dachu (stając okrakiem nad tunelem środkowym przy otwartym dachu jestem w stanie zobaczyć te górne prowadnice - wyglądają na całe)?

Nie widzę za bardzo gdzie mógłbym coś wyregulować. Zastanawiam się nad zdjęciem tej ruchomej części panoramy żeby móc się lepiej przyjrzeć prowadnicom itp (perspektywa ściągania podsufitki ... wolałbym uniknąć).

Na śrubach mocujących szybę do prowadnic jest regulacja

Da się to naprawić samemu na spokojnie.
Mogę wysłać link do zagranicznej strony, gdzie krok po kroku, razem ze zdjęciami jest opisany proces naprawy.
Ja z tego skorzystałem i udało mi się usunąć usterkę.
Nie mogę wrzucić tutaj linka, go jestem "świeżak", ale mogę wam wysłać na priv.
Jak byście mieli pytania, piszcie priv.

To wyślij i mi bo mi też stuka na nierównościach. Myślałem że obija się o szybę ten plastik co wyskakuje po otwarciu dachu i podkleiłem to filcem ale to nie to...o dziwo jest to bardziej słyszalne latem a teraz jak jest zimno to coś się pokurczyło i już nie stuka tak często...

Amortyzatory
Powrót