Moje pytanie dotyczy głównie czy korzystaliście z serwisu Firmy GAM Wrocław i jak tam to wygląda. Głównie chodzi mi kompetencje personelu tam pracującego jakość a głównie nie uszkadzanie samochodu w czasie serwisu i załatwienie serwisu za jednym razem. Generalnie to moja 3 Alfa ale teraz z Giulia mam jakiegoś pecha z ADF. Pierwszy przegląd zapomniano wyłączyć kontrolki wymiany oleju i 500km pomimo "chyba" wymienionego oleju zgłosiło się "wymień olej", potem po serwisie zauważyłem porysowany próg, napisałem pismo. Faktycznie zaoferowano mi lakierowanie tego miejsca, progu nie sprecyzowano, generalnie katastrofa, po 12tyś... malować nowy samochód, puki co nie skorzystałem, nie mam czasu zostawić samochodu... Trzeba było wrócić znowu żeby to wyłączyli, nie będę nadmieniał że dla kogoś kto nie mieszka na stałe we Wrocławiu jest to dodatkowy koszt i strata czasu. Drugi serwis oprócz wymiany wszystkich filtrów i oleju zgłosiłem niedomykający się spryskiwacz. Po serwisie spryskiwacz domyka się trochę lepiej lecz nadal nie do końca, do tego został zderzak umazany jakąś żywicą lub silikonem... doczyściłem w domu na szczęście... do tego doszła milimetrowa rysa na klamce po stronie pasażera... i świszczenie filtra kabinowego przy wyższych obrotach wiatraka (jakoś przeżyje do następnej wymiany)
Po porostu mam dość płacenia i użerania się z nimi, wracania do serwisu ponieważ czegoś im się nie udało no i tych drobnych zarysowań które sie pojawiają za każdym serwisem... a głównie czasu na to, to są proste czynności wymiana zwykły serwis okresowy... W ADF mają trochę podejście chyba do wszystkich aut jak do dostawczaków firmowych gdzie wszystkim jest obojętnie jak usługa jest wykonana.
Czy w GAM Wrocław jest po porostu bardziej jak w BMW kiedy jak się coś zgłasza to jest to zbadane zdiagnozowane i wymienione lub naprawione... (mam dobre doświadczenia z Inchcape Wrocław) a nie zbywanie klienta. Chciałem kupić przedłużenie gwarancji ale jak mam tam dalej przyjeżdżać to mija się to z celem, szkoda czasu i nerwów...
Chętnie się dowiem waszych opinii... Może ktoś też zakupił samochód w GAM Wrocław i opowie jak wyglądał zakup odbiór, negocjacja ceny... Ja aktualnie przed wizytą w ADF mam trochę strach jak przed stomatologiem...
Pozdrawiam