[Giulia] Fotele z Stelvio do Giuli

Mario Z

Nowy
Auto
Giulia super 2.0t
Witam wszystkich
Pytanie jak w temacie. Czy te fotele są identyczne? Jakie są różnice?

w elektrycznych przyciski pamieci w S masz w drzwiach a w G w fotelu. Poza tym chyba idento - za drogo jest robić nowe developmenty stelarzy itp. No ale to takie zgadywanie, nie słyszałem żeby ktoś tu na forum empirycznie to sprawdził. nie wiem też jak z rozwiązaniem problemu przycisków pamięci (chyba że Ci nie potrzebne), czy zadziała OK

Chciałem u siebie zmienić fotele z wersji super na Veloce. Ciężko jest coś znaleźć i zastanawiałem się czy nie podejdą od Stelvio. Może jednak ktoś tu próbował?

Kupiłem Stelvio z lepszym wyposażeniem i fotele mam z ful elektryką.

w elektrycznych przyciski pamieci w S masz w drzwiach a w G w fotelu. Poza tym chyba idento - za drogo jest robić nowe developmenty stelarzy itp.

Czy to pewna informacja? Muszę kupić mechanizm przesuwania i chyba trafiłem na części fotela od Stelvio i nie wiem czy będzie pasować

no a jaka jak nie pewna? zobacz fotki w necie albo instrukcję. ale nie problem sobie poprzerabiać jak chcesz. ja u siebie zrobiłem przeszczep bazy stelaża ze stelvio lux, bo moje Veloce miałe tylko 6 stref regulacji (wtedy nie oferowali). sterownik mam ze stelvio 8 strefowy, ale że miał stary firmware to przelutowałem do niego procka ze swojego sterownika (Easy entry żeby dalej dało się wyłączyć). brakujące kable podorabiałem i po sprawie.

Dzięki.
Jeszcze jedno pytanie – czy w Giulii były fotele elektryczne bez pamięci?
I jeśli nie to czy takie fotele podejdą do Giulii P&P? Chodzi mi o to czy ruszą i czy nie będą wymagały przekodowania.

Ostatnia edycja:
nie kojarzę - fotel pasażera jest bez pamięci, giulia ma pamięć/przyciski w fotelu, stelvio wyprowadzone na zewnątrz na boczek drzwi kierowcy.

fotel pasażera działa od razu

fotel kierowcy żeby działał musi mieć podpięty CAN auta (albo jakiś faker zrobić który udaje - coś wystarczająco sensownego nadaje), czyli podpinasz miga proxi + oczywiście ryzyko wariujących lusterek (stąd taki ogłupiacz CAN może być fajną opcją, tylko znajdź kogoś kto zrobi/ma czas itp), inna opcja rzeźbić elektrykę fotela kierowcy i robić na panelu z anglika pasażera, tak żeby sterowanie szło bezpośrednio z panelu regulacji a nie ze sterownika CSWM

Ostatnia edycja:
Przy okazji nasunęło mi się pytanie – czy ktoś przerabiał fotel Giulii/Stelvio na fotel "gamingowy" (stacjonarny, taki który mogę użyć przy biurku lub w salonie)? Ale tak, żeby sterowanie/regulacja działało?

edit:
w zasadzie na początek wystarczyłby mi schemat wtyczek od fotela, wtedy mógłbym popatrzyć czy przyłożenie zasilania 12v wystarczy do uruchomienia regulacji.

Ostatnia edycja:
Dla pasazera starczy, dla kierowcy czytaj moj poprzedni post bo rowniez dotyczy przerabiania na fotel do komputera

Amortyzatory
Powrót