Quadrifoglio - spotkanie na torze

Kolpak

Nowy
Auto
Giulia Q
Drodzy użytkownicy Quadrifoglio,

Dwa dni temu pojawiła się informacja o organizacji przez Auto Spektrum (dealera AR) szkolenia z technik bezpiecznej jazdy w SJS Driving Academy (tor Kielce) - link do FB poniżej:

https://www.facebook.com/2096860297255421/videos/931116433988354/

Ponieważ pojawiło się spore zainteresowanie tematem również użytkowników Q, to wymyślono organizację osobnego szkolenia tylko dla właścicieli Q.
Po wstępnej rozmowie założenia są następujące:
* wyższy poziom szkolenia, tzn. jazda sportowa, wyższe prędkości, korzystanie również z odcinka leśnego
* szkolenie 1:1, czyli każdy kierowca będzie miał cały czas przy sobie "swojego" instruktora
* koszt ok 900 zł netto.

Być może uda mi się też zorganizować udział Pirelli w imprezie - z jakim skutkiem i zaangażowaniem jeszcze nie wiem.

Na zamkniętej grupie Quadrifoglio na FB toczy się na ten temat cały dzień dyskusja.
Obecnie powstała tam ankieta, bo chcemy wiedzieć ile osób faktycznie jest chętnych na udział w takiej imprezie (w tej chwili ok 10).

Podsumowując - kto należy do grupy Q na FB niech weźmie udział w ankiecie. Kto nie należy, niech się wypowie w komentarzach tutaj. Prośba aby nie dublować tu i tu.

Natomiast dla osób zainteresowanych spotkaniem w wersji std. (nie posiadają Q i nie posiadają FB) podaję namiary na osobę, która zajmuje się zapisami: 533.333.156, e-mail: kmroczek@autospektrum.pl

Ostatnia edycja:
Ja nie należę, nie mam Q, ale chętnie bym wziął udział!

Wysłane z mojego Nokia 7.2 przy użyciu Tapatalka

Byłem, jakiś czas temu na Torze Kielce na szkoleniu 1 a potem 2 stopnia SJS (moim Subaru) z bezpiecznej jazdy i niedługo potem na takim dwudniowym 2+ stopnia. Wtedy też mieliśmy dostęp do odcinka leśnego i było sporo jeżdżenia na czas. Gorąco Wam polecam wziąć udział - instruktorzy SJS są najlepsi! Świetne szkolenia!!

Ja juz sie zapisalem, bede ale Veloce ;) Znajac Konrada to wszystko jest zorganizowane bardzo dobrze.
[MENTION=80009]Kolpak[/MENTION] bylaby jakas szansa od razu na zamowienie/obejrzenie felg 19/opon? Musze kupic zestaw 19 na lato i szukam czegos.

Ostatnia edycja:
Ja juz sie zapisalem, bede ale Veloce ;) Znajac Konrada to wszystko jest zorganizowane bardzo dobrze.

[MENTION=80009]Kolpak[/MENTION] bylaby jakas szansa od razu na zamowienie/obejrzenie felg 19/opon? Musze kupic zestaw 19 na lato i szukam czegos.

kupowalem poltora roku temu 19-nastki te super lekkie oryginal AR (na zestaw torowo/zimowy) za jakies smieszne pieniądze z oponami do upalenia, :)
byly wystawione jako poasujace do jakiegos peugeota :D

w

Byłem na takim szkoleniu na torze Cargo w Jaworznie i z czystym sumieniem polecam je każdemu kierowcy z jakimkolwiek samochodem. Żeby nie było rozczarowań, takie szkolenie polega na jeździe po płycie poślizgowej z prędkościami 30-50km/h i uczenie się zachowania samochodu w warunkach minimalnej przyczepności, nagłego omijania przeszkód (fontanny), slalom między słupkami etc. Polecam również ćwiczenia na zrywaku, jeśli taki w Kielcach jest. Taki kurs nie ma nic wspólnego z ze sportową jazdą. Uczy jednak pokory, prawidłowej pozycji za kierownicą (co dla wielu kierowców, wcale nie jest oczywiste!), operowania gazem i hamulcem i przede wszystkim kierownicą. Tyle i aż tyle.

Podobno zgłosiło się już kilka Julek Q i normalnych. Super!

Jeden minus, woda na płycie poślizgowej była MEGA zakamieniała, zwapniała. Chyba ze studni głębinowej albo przemysłowa z elektrowni na przeciwko. Pomimo tego, że mam ceramikę i umyłem auto zaraz po powrocie tego samego dnia, to i tak nie udało mi się usunąć wszystkich wżerów za pierwszym razem. Więc z tego powodu Cargo bym nie polecał.

Byłem na takim szkoleniu na torze Cargo w Jaworznie i z czystym sumieniem polecam je każdemu kierowcy z jakimkolwiek samochodem. Żeby nie było rozczarowań, takie szkolenie polega na jeździe po płycie poślizgowej z prędkościami 30-50km/h i uczenie się zachowania samochodu w warunkach minimalnej przyczepności, nagłego omijania przeszkód (fontanny), slalom między słupkami etc. Polecam również ćwiczenia na zrywaku, jeśli taki w Kielcach jest. Taki kurs nie ma nic wspólnego z ze sportową jazdą. Uczy jednak pokory, prawidłowej pozycji za kierownicą (co dla wielu kierowców, wcale nie jest oczywiste!), operowania gazem i hamulcem i przede wszystkim kierownicą. Tyle i aż tyle.

Podobno zgłosiło się już kilka Julek Q i normalnych. Super!

Jeden minus, woda na płycie poślizgowej była MEGA zakamieniała, zwapniała. Chyba ze studni głębinowej albo przemysłowa z elektrowni na przeciwko. Pomimo tego, że mam ceramikę i umyłem auto zaraz po powrocie tego samego dnia, to i tak nie udało mi się usunąć wszystkich wżerów za pierwszym razem. Więc z tego powodu Cargo bym nie polecał.

Ja też uczestniczyłem w takich szkoleniach, w Kielcach, Modlinie, Warszawie i również polecam.
Uczestniczyłem również w szkoleniu tym na sportowe umiejętności (była to jazda Lambo, Ferrari, 911, GTR, AMG, M itp.) w Kielcach, polecam tym bardziej i właśnie tego typu szkolenie ma być stworzone dla Q.

Zrywaka/szarpaka w Kielcach nie ma według mnie. Na pewno jest w Modlinie. Fajna sprawa.

Gdzie się można wpisać na szkolenie?
Nie mam konta na twarzoksiążce.

Heh. Zamiast dać po prostu kontakt bezpośredni do zapisu (pomijam info z forum) albo jakiś formularz to kazali do siebie pisać wiadomości prywatne. Nie wiem jak u was, ale mnie najpierw pytali jaki mam samochód a potem chcieli maila na którego miałem dostać (tego samego dnia) więcej informacji. Maila nie dostałem (obiecali w poniedziałek) a już we wtorek podali informację, że zapisy zakończone. Zapytałem od razu czy mają mnie na liście czy przez to, że nie dostałem maila z dalszym informacjami i nie mogłem się zapisać to straciłem szansę.

Brak odpowiedzi :) Polecałem wielu osobom sprzedawców w Auto Spektrum (choć ostatecznie nie tam kupiłem samochód), ale tutaj pozostaje niesmak :(

Amortyzatory
Powrót