Czy możecie się podzielić doświadczeniami z felgami 21" w Stelvio?
Jedyną większą zagwozdkę jaką mam to przy skonfigurowaniu nowego Stelvio to właśnie felgi. Dla Veloce Ti Alfa do wyboru przewiduje jedynie 20" i 21", przy czym czarne 5-holes można wziąć tylko 21". Nigdzie nie znalazłem tabeli z ciśnieniem. Obawiam się, że profil 40 w SUVie to trochę mało i może być za twardo. Zastanawiam się też czy zaciski hamulców w kolorze innym niż czarny nie będą się wydawały śmiesznie małe przy 21".
Nie wiem czy ktoś Ci opowie o doświadczeniach z jazdy na 21", bo ja jeszcze nie spotkałem nikogo, kto by na takich jeździł..
Chyba najprościej przejechać się na próbę na 20" i wziąć pod uwagę, że na 21" będzie nieco gorzej.
255/40 to nie jest znów taka niska opona, wiele aut na takich jeździ.
no właśnie, też bym nie demonizował, Giulie jeżdżą na 255/35 i to Run Flat, w stelvio z tego co kojarzę są zwykłe - dużo miększe (poprawcie mnie jeśli się mylę co do RF w Stelvio, aż tak nie wnikam)
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
Tak właśnie zrobiłem - wziąłem jazdę testową, mieli 20". Było w porządku.
Jak niczego więcej się nie dowiem, to wezmę te 21" i podzielę się spostrzeżeniami.
Gdybym miał taka możliwość nie zastanawiał bym się tylko wyjechał na 21:-) będzie dobrze, pozdrawiam.
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka