Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
Każdy rysunek designerski jest zawsze z takim samym odcieniem szyb z przodu i z tyłu:
To są oryginalne szkice Cetro Stile AR. Przyciemniania szyba zaburza naturalny projekt samochodu, nad którym głowiło się kilku nie najgorszych designerów. Jak pisałem, rozumiem względy praktyczne, ale wizualnie - nie do końca. Miałem część samochodów z przyciemnianymi szybami (bo używka, bo akurat były w takiej wersji wyposażenia), ale jeśli jest możliwość, to zawsze biorę bez.
Sorry za post poza głównym nurtem.
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
Tak, jak pisałem wcześniej, DLA MNIE nieprzyciemnione szyby wyglądają nieciekawie w tak pięknym samochodzie, jakim jest Giulia. Względy praktyczne mają dla mnie drugorzędne znaczenie, gdyż nie jeżdżę z tyłu samochodu i nie zostawiam na tylnej kanapie niczego, co mogłoby kłuć w oczy złodzieja. Jak sam zauważyłeś, większość projektów koncepcyjnych ma szyby w jednym kolorze, ale w większości przypadków, są one przyciemnione, by samochód prezentował się lepiej. W mojej Giulii niestety nie miałem fabrycznych przyciemnień i dlatego też lekko przydymiłem je folią dla właściwego i pożądanego przeze mnie efektu.
EOT![]()
Rzeczywiście, felgi są chyba za ciemne do tego lakieru. Sytuację trochę poprawiło wypucowanie karoserii. Na zdjęciach jest po podróży i niestety trochę po drodze zebrał z polskich dróg ;-) Tą zimę muszę z tym żyć, a za rok zobaczymy. Dziękuję za podpowiedź.
Jak dla mnie, to one wyglądają b.dobrze i nie zamieniłbym na gunmetal. I nie piszę tego, bo sprzedałem... po prostu taki gust (a każdy ma jakiś)[MENTION=89748]AlfaTomik[/MENTION] nie pamiętam czy masz czarne lusterka myślę, że gdyby je obkleić na czarny połysk + ewentualnie przyciemnić szyby (tak, ja lubię, choć nie w każdym kolorze samochodu), to te felgi zgrają się jeszcze lepiej.
A pojawiły się w tzw międzyczasie jakieś 18j9?
Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka