Cześć,
Chciałbym podziękowąć koledze Kołpak za ubranie w nowe felgi i opony moje Stelvio oraz za opony do mojej Giulli.
Mega cierpliwe podejście, byłem dosyć marudnym i upierdliwym klientem. Kolega Kołpak cieprliwie odpowiadł na wszystkie moje pytania i powoli naprowadzał mnie na właciwy wybór.
Dziekuje bardzo i szczerze polecam ! Pełen profesjonalizm !
![]()
To ja tak jak obiecałem, wrzucam zdjęcia moich letnich felg. Wszystko załatwione u Rafała, serdecznie polecam.
Jest tylko jeden problem, inni też zwrócili uwagę. Wymieniamy na piękne felgi a te szare zaciski nie dają nam spokoju, ja to już spać nie mogę hehe.
Czy ktoś może działał w tym temacie? Ja byłem u jednego kolesia we Wrocławiu aby pomalować zaciski na czerwono. Jednak jak zobaczył co musi zrobić to odpuścił.
Powiedział, że przód to nie ma sprawy, ale tył jest ponoć tak skomplikowany, że on tego nie rusza, bo niby tam jest jakiś zaawansowany system, trzeba mieć jakieś specjalne klucze itd.
Pozostają więc opcje:
1. Pojechać do ASO i się ich zapytać czy mogą to zrobić (pewnie koszt urośnie do niebotycznych kwot)
2. Kupić gdzieś cały komplet używany (nie wiem czy warto) a nowy to pewnie kosmiczne pieniądze kosztuje.
3. Może ktoś zna jednak jakiś warsztat gdzie to mogą rozebrać i złożyć.
4. Sprzedać samochód i kupić nowy z malowanymi zaciskami.
Najbardziej podoba mi się opcja 4 ale jeszcze mam leasing 1,5 roku więc słabo.
Pozdrawiam
Michał
![]()
Ostatnio edytowane przez bami159 ; 06-05-2021 o 21:39
Felga 5YN, 255x45 R20
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
Dzięki za fotki, fajnie się komponują czarne AEZ`y z tymi pasami na boku białego auta
A co do zacisków... chyba Twoi "malarze" nieco przesadzają z tym tyłem, pewnie chodzi im o silniczki, ale to wszystko jest do ogarnięcia.
Poza tym jak już się bać ruszać, to zawsze da się je pomalować bez zdejmowania, tylko więcej zabawy z zabezpieczaniem.
A tak w ogóle, to zapytaj [MENTION=82207]Shimmy[/MENTION] - jego Julka chwilę temu przeszła "drobną" metamorfozę, w tym malowanie zacisków![]()
Skoro zostałem wezwany to może pomogę![]()
Nie słyszałem, żeby chłopaki przy mojej robocie mieli problem z tematem. Wszystko rozebrane i oddane do lakiernika na malowanie proszkowe. Największy "problem" to chyba ogarnięcie elektroniki po złożeniu wszystkiego do kupy (głównie przez SGW). Jak chcesz odstawić auto do Krakowa to wpadaj do Dream Caru, ale szczerze to mam wrażenie, że jak poszukasz to znajdziesz sobie kogoś kto ogarnie wszystko![]()
Pytanie w jakim stanie masz resztę (klocki i tarcze) oraz co planujesz dalej z autem. Na przód można zawsze wrzucić większy komplet, a na tył do zacisku dorzucić jarzmo (zacisk ten sam jak wynika z relacji kozaka) i dopiero przy tej okazji zabrać się za przemalowanie. Wtedy masz i lepsze hamulce i zmieniony kolor.
Giulia B-Tech+ Rame Liquido: https://www.forum.alfaholicy.org/nas...o_vesuvio.html
IG: https://www.instagram.com/shimmy.never.stop/