FELGI - zestawienie modeli

Szukam właśnie jakiś 19 cali (8J na przód i 9J na tył lub nawet 10J). Najbardziej podobają mi się te które są w standardzie w Q. One się chyba nazywają tecnico ale ceny oryginałów używanych są nie małe a "podróby" to nie do końca jest to. Chyba oleje ten wzór i zostane przy "koniczynach". Natrafiłem więc na te:
https://www.olx.pl/d/oferta/nowe-felgi-r19-5x110-do-alfa-romeo-giulia-veloce-8j-9j-CID5-IDzewrX.html
z tego co rozumiem to jest to firma PDW. Czy te wszystkie pseudo "koniczyny" są z firmy PDW czy różne firmy je produkują (oczywiście nie mówie o oryginalnych)? Czy w ogóle lepiej zostawić to szukanie i zgłaszać się do użytkownika Kołpak? ;) Dzięki za podpowiedzi.

Kolpak zgłasza się ;)
Jak coś, to pisz na alfa-autopon@outlook.com.
Postaram się odpowiedzieć na wszystkie pytania i coś zaoferować.
Pozdrawiam

Chciałem przedstawić jeden z nowych modeli jaki będę mógł zaoferować do AR Giulia/Stelvio (i innych).
Felga niemieckiego producenta TEC (https://www.tec-speedwheels.de/).

Gdy znajdę trochę czasu (czyli pewnie nigdy ;p), postaram się wstawić co jeszcze przybyło oraz realizacje z sezonu zimowego (a było ich sporo, za co Wam serdecznie dziękuję!).

24 - TEC...jpgTEC 24c.jpgTEC 24a.jpg24 - TEC..JPG

Cześć, szukam do Giulii felg OE o nazwie katalogowej 3CT - motorlib(kropka)carsireland.ie/brand-dealers/alfa-romeo/product-guides/giulia.pdf. Przeszukałem ten temat, ale znalazłem tylko wzmiankę o tych ze Stelvio (większe ET). Czy spotkaliście gdzieś już taki wzór u innych producentów? A może kolega [MENTION=80009]Kolpak[/MENTION] ma możliwość zamówienia takiego kompletu?

Zajrzyj do siostrzanego tematu o felgach. Kolega ma takie i chce wymienić na 18-tki, to się może dogadacie.

Wysłane z mojego Pixel 4a przy użyciu Tapatalka

Cześć, szukam do Giulii felg OE o nazwie katalogowej 3CT - motorlib(kropka)carsireland.ie/brand-dealers/alfa-romeo/product-guides/giulia.pdf. Przeszukałem ten temat, ale znalazłem tylko wzmiankę o tych ze Stelvio (większe ET). Czy spotkaliście gdzieś już taki wzór u innych producentów? A może kolega [MENTION=80009]Kolpak[/MENTION] ma możliwość zamówienia takiego kompletu?

Zamienników OE brak

Scrolluje wątek ale jest za długi dla mnie ... [MENTION=80009]Kolpak[/MENTION] masz jakiś pomysł na felgi 19 cali z prostym wzorem, jakiś ładne szprych, coś klasycznego, może coś w stylu starych dobrych ats dtm ?
Potrzebuje coś na lato

Wysłane z mojego CPH2009 przy użyciu Tapatalka

Scrolluje wątek ale jest za długi dla mnie ... [MENTION=80009]Kolpak[/MENTION] masz jakiś pomysł na felgi 19 cali z prostym wzorem, jakiś ładne szprych, coś klasycznego, może coś w stylu starych dobrych ats dtm ?
Potrzebuje coś na lato

Pod jakie rozmiary opon?

225/40 na kwadratowo

Felgi

Czy ktoś ma na swoim stelvio felgi inne niz seryjne i opcjonalne GMP ?? Bo wize ze 90% kupuje model GMP a chciałbym cos na lato z 19cali zapodac do swojego. Np takie jak na załączonym foto

Bez tytułu.jpg

Ostatnia edycja:
Zajrzyj do siostrzanego tematu o felgach. Kolega ma takie i chce wymienić na 18-tki, to się może dogadacie.
Mówisz o temacie "Giulia - felgi, opony"? Przeszukałem kilkanaście ostatnich stron i niestety nie znalazłem takiego posta :confused:
Zamienników OE brak
A może masz możliwość zamówienia takiego kompletu z jakiegoś źródełka? :D Póki co w internecie znalazłem jedynie odnawiane używki za 5000PLN, wydaje mi się że to słaba oferta.

Może kolega miał na myśli mnie. Zdjęcie brudnej felgi w poście 572

Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka

A może masz możliwość zamówienia takiego kompletu z jakiegoś źródełka? :D Póki co w internecie znalazłem jedynie odnawiane używki za 5000PLN, wydaje mi się że to słaba oferta.

Jeśli masz na myśli DOKŁADNIE ten wzór, to niestety nie.
Chyba, że dopuszczasz podobny, to np. ten https://www.forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio/170193-felgi_zestawienie_modeli-post2310484.html#post2310484

I zgadzam się, że to słaba oferta zwłaszcza, że nie wiesz co się kryje pod odnowieniem.

Jeśli masz na myśli DOKŁADNIE ten wzór, to niestety nie.
Chyba, że dopuszczasz podobny, to np. ten

I zgadzam się, że to słaba oferta zwłaszcza, że nie wiesz co się kryje pod odnowieniem.

Dzięki za info. Te które podesłałeś są w porządku, ale chyba będę cierpliwie czekał aż ktoś podłapie wzór 3CT (albo trafi się dobra oferta na OE). A w międzyczasie oryginalne 3CV wystarczą.

[MENTION=80009]Kolpak[/MENTION]

chciałbym sobie kupic drugi zestaw felg i widzialem, ze ogarniasz temat ;)

Generalnie chce kupic to samo co mam (bo mi sie te felgi podobaja), ew. rozwazam opcje o rozmiar wieksze (aktualnie mam 18"), podeslal bym link do posta z moim autem i felgami o ktorych mowie, ale majac mniej niz 10 postow nie moge wstawiac linkow :C, no i pisze tutaj, bo masz pelna skrzynke...

pozdrawiam,
K

[MENTION=80009]Kolpak[/MENTION]

chciałbym sobie kupic drugi zestaw felg i widzialem, ze ogarniasz temat ;)

Generalnie chce kupic to samo co mam (bo mi sie te felgi podobaja), ew. rozwazam opcje o rozmiar wieksze (aktualnie mam 18"), podeslal bym link do posta z moim autem i felgami o ktorych mowie, ale majac mniej niz 10 postow nie moge wstawiac linkow :C, no i pisze tutaj, bo masz pelna skrzynke...

pozdrawiam,
K

Pisz na alfa-autopon@outlook.com

Panowie,
planuje wymienić swoje obecne felgi:
Obecne:
Przód: 18 8j ET 33
Tył: 18 9j ET 34

Pytanie, czy ma ktoś dostęp do felg w takim wzorze jak poniżej? Sprzedawca ma jedynie 8j.
https://allegro.pl/oferta/felgi-yota-yp1-18-5x110-et39-satin-graphite-10879530443

Ewentualnie myśle jeszcze o zmianie tylnych felg z 9j ET34 na 8j i ET22. Proszę o wasze sugestie.

A czy sprzedawca daje Ci gwarancję, że te co wybrałeś (czyli przód pewnie ET33) będą pasować do Twojej Giulii?
Jeśli będziesz zainteresowany tymi felgami (8+9"), to pisz na alfa-autopon@outlook.com
jr.JPG

Amortyzatory
Powrót