FELGI - zestawienie modeli

Dokładnie jak mówisz, najbardziej alfowy wzór kompletnie mi się nie podoba :⁠-⁠).
Głównie mówię o Stelvio. Co do Giulii - nie zwracałem aż tak bardzo uwagi. Choć Stelvio ogólnie jest masywniejsze niż Giulia, więc może lżejszej wizualnie Giulii trochę lepiej one pasują. Aczkolwiek ogólnie te kółka mi jakoś nie leżą, wolę węższe czy szersze ale szprychy.

Edit: po zastanowieniu, nawet nie wiedziałem, że to są "najbardziej" Alfowe (aktualne Stelvio to moja pierwsza Alfa). Ale fakt, że najczęściej chyba na Alfach je widać na ulicach.

Tak, najczęściej je widać i najczęściej są poszukiwane/wybierane.
I nie - to nie pękający model (a nawet nie pękający rozmiar).

Witam , w Lutym na 99% będę już posiadaczem Stelvio 2020 Veloce na felgach
- 3EF -20" Dark V-Spoke Alloy Wheels a podobają mi się bardziej
- 3EH -20" Dark 5-Petal Design Alloy Wheels czy jest na forum jakiś posiadacz 3EH o przeciwnych do moich preferencjach ??;)
Tak zwane staropolskie " Machniom" ????

Witam , w Lutym na 99% będę już posiadaczem Stelvio 2020 Veloce na felgach
- 3EF -20" Dark V-Spoke Alloy Wheels a podobają mi się bardziej
- 3EH -20" Dark 5-Petal Design Alloy Wheels czy jest na forum jakiś posiadacz 3EH o przeciwnych do moich preferencjach ??;)
Tak zwane staropolskie " Machniom" ????

Pewnie gdybyś wstawił zdjęcia wszystkim będzie łatwiej..

[MENTION=94281]Raf24[/MENTION] jesteś pewien, że nie chcesz poczekać do lutego i zobaczyć na żywo? Bo oczywiście kwestia gustu, ale na 3EF wygląda jak konkretny bandzior, a 3EH niestety na żywo wyglądają jak w modelu Bburago, przez ten piano black są niemal plastikowe.

Wersja jest z pakietem czarnym ( kratka wlotu, wydech, napisy... ) jak dla mnie za dużo czarnego , a poza tym wzór w "kółka" to taka kwintesencja Alfy starej czy nowej .Widziałem tu na forum nie OE od kolegi KOLPAK bardzo podobne , też wchodzą w rachubę , byle w srebrne kółeczka ;) ( wewnątrz czarne czy grafit....drugoplanowe )

Cytat Napisał szymam Zobacz post
A czy kolega Kołpak ma takie felgi jak 3EF?
Wszystko mam ;p

Masz czy będziesz miał?

Ostatnia edycja:
Jeszcze raz w temacie Racingline 18". W końcu wpadły opony (Federal ST-1 225/45r18), wyważone bez problemów (1 koło ciut więcej ciężarków, według wulkanizatora to wina opony nie felgi). Oczywiście nie wytrzymałem do lata :). Odsadzenie tych felg robi super robotę na żywo

IMG_9864.jpg
IMG_9847.jpg
IMG_9827.jpg
IMG_9810.jpg
IMG_9806.jpg
IMG_9805.jpg
IMG_9845.jpg

Ostatnia edycja:
Wszyscy się jarają typowymi felgami do Alfy typu telefony i najlepiej w kolorze czarnym, ale oczywiście to kwestia gustu. Wrzucam tu swoje, zakupione u kolegi kolpaka, na których Giulia wygląda całkiem przyzwoicie
felgi.jpg

Załączniki

• felgi.jpg
    felgi.jpg
    114.3 KB · Wyświetleń: 154
  • felgi1.jpg
    felgi1.jpg
    116.8 KB · Wyświetleń: 118
Ostatnia edycja:
Bardzo ładne kupiłeś, telefony to syf - wg mojego gustu :⁠-⁠).

Wszyscy się jarają typowymi felgami do Alfy typu telefony i najlepiej w kolorze czarnym, ale oczywiście to kwestia gustu. Wrzucam tu swoje, zakupione u kolegi kolpaka, na których Giulia wygląda całkiem przyzwoicie
Pokaż załącznik 286287
Pokaż załącznik 285905
Pokaż załącznik 285906
Pokaż załącznik 285907
Pokaż załącznik 285908
Pokaż załącznik 285909
Pokaż załącznik 285916

Aaaa! Dopiero zobaczyłem Twój post :( Wcześniej gdy podsyłałeś samą felgę było dobrze, ale na aucie to już MEGA! Bardzo dobrze wybrałeś :) Dzięki!

Jak oceniacie zakup kutych felg Technico 19" z Q do Giulii Veloce? Ma to sens?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Miałem też podrzucić swoje jak siedzą na aucie w dobrym świetle.
Wrzucam tutaj :)
IMG_1994.jpgIMG_1995.jpgIMG_2203.jpgIMG_2052.jpg

Forum widzę obraca grafiki jak chce i kiedy chce xD

Amortyzatory
Powrót