Uściślę, kluczyk "czysty" bez bagnetu zamówiony w ASO to niecałe 1200 zł brutto (faktura), oczekiwanie 4 dni, zaprogramowany pod samochód w ASO wiTECH'em - czysta sprawa. Bagnet przełożony z innego kluczyka. Pozostaje zmiana w proxi, jeżeli auto z EU, w autach z USA można zaznaczyć check box w wiTECH'u i działa. Kochana Unia zabrania niestety zdalnego uruchamiania i dlatego auta EU mają blokadę i trzeba zadziałać w proxi. W sobotę programujemy i dam info.
Ja mam fabrycznie kluczyk z odpalaniem bo z USA, ale chciałbym jeden dorobić.
Właściwie nie muszę póki co nawet go programować pod zdalne odpalanie (przycisk jednak musi posiadać), ale rzecz jasna pozostałe funkcje kluczykowe musi spełniać i musi mieć też dorobiony grot/bagnet czy jak tam zwał.
W tym wypadku jak najlepiej ugryźć temat? Jeśli dostanę FV, to wolę dopłacić.
Zamawiając nowy kluczyk (z funkcją zdalnego uruchamiania i panik (model USA) lub standardowy (model EU), otrzymujesz "czysty", ASO wiTECH'em programuje pod Twój samochód. Jeżeli potrzebujesz dodatkowy bagnet to zamawiasz w ASO pod VIN samochodu, przychodzi nacięty pod zamek i tylko wkładasz do kluczyka.
Na e-bay'u są używane już zaprogramowane i ten fakt wzbudził moje podejrzenia, czy można na nowo zaprogramować - czytałem różne opinie na tak i nie, więc wolałem nie ryzykować i jeszcze czas oczekiwania na przesyłkę. Wolałem nie ryzykować, a zdalne uruchamianie uważam za super funkcję zarówno zimą jak i latem. W Alfie ta funkcja to zaledwie tysiąc z kawałkiem, bo już zaadoptowana, w innych markach (dla przykładu Bawaria) taka wygoda to kilka, jak nie naście ładnych klocków.
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
Myślę, że Lio ma dostęp do dodatkowych informacji lub kodów na bazie VIN, które pozwalają mu zaprogramować kluczyk. Inaczej to by było zbyt proste. Przestawianie auta dyrektora FCA? Wchodzę w to [emoji16]
Jeśli chodzi o zamawianie kluczyka, ASO da sobie radę jak im powiem ze chce wersję USA czy muszę im podać fake'owy VIN?
Wysłane z mojego BLA-L29 przy użyciu Tapatalka
Kluczyk zamawiasz "czysty", czyli wystarczy podać rodzaj; z przyciskiem do zdalnego uruchomienia i panik (tzw. wersja USA) lub standardowy (bez wymienionych przycisków, wersja EU). VIN w tym przypadku nie jest potrzebny.
Kluczyk przychodzi bez bagnetu, bagnet to oddzielna pozycja i w tym wypadku VIN wymagany.
żeby uściślić- wg ASO nr vin potrzebny jest do docięcia grot-a jeśli zamawiamy komplet- jeśli zamawiasz sam pilot przychodzi czysty -tj. możesz go dołożyć witech-em do każdego auta. więc jeśli ktoś ma dostęp do bazy to tylko mechanicznie gortem otworzy drzwi ale autem nie odjedzie ponieważ tego pilota nie będzie do czasu wgrania widział samochód. Pilot będzie martwy.
- - - Updated - - -
zamów w aso 1150 brutto pilot i ok 250 brutto grot. Potem 3 min w ASO dogranie Witech-em i wszystko działa. Nic więcej nie musisz kombinować.
no i co z tego, kradzież to kradziez , nie wazne jak otworzysz auto... gosc ma dojscia w ASO i chcesz go karać za to ze robi na tym kase ? bez przesady... od razu napisz do FCA zeby go zwolnili z roboty
Gośc jest jaki jest, ale gdyby nie on, to o kilku rzeczach pewnie do tej pory bysmy nie wiedzieli ze sa mozliwe...