[Giulia] Instrukcja do alarmu ETS

Kubster

Nowy
Auto
Obecnie MY19 Giulia Super 200 KM, wcześniej GT 1.9 JTD
Alarm

Cześć,

Zamontowali w ASO alarm, który przy otwieraniu auta mruga kierunkowskazami raz długo, a przy zamykaniu dwa razy krótko. W każdym poprzednim aucie jest na odwrót i przyznam szczerze, że jest to ciut irytujące.
Kupilem auto w Warszawie, jestem z Poznania, więc nie będę tam jeździł na przeprogramowanie. Z tego co się dowiedziałem producent to ETS.

Pytanie czy macie też coś takiego?

Ostatnia edycja:
To w ramach programu Alfa Premium - można się poczuć wyróżnionym nawet dzięki takiemu "detalowi" ;)
A serio to faktycznie dziwne wrażenie jak się jest przyzwyczajonym odwrotnie.
Mam tak samo jak u Ciebie, a w zasadzie miałem bo teraz została tylko sygnalizacja dźwiękowa.
Po resecie systemu poprzez odłączenie akumulatora alarm przestał używać kierunkowskazów podczas zamykania/otwierania.
W sumie to nie wiem czy powinienem się tym cieszyć czy martwić...

To w ramach programu Alfa Premium - można się poczuć wyróżnionym nawet dzięki takiemu "detalowi" ;)
A serio to faktycznie dziwne wrażenie jak się jest przyzwyczajonym odwrotnie.
Mam tak samo jak u Ciebie, a w zasadzie miałem bo teraz została tylko sygnalizacja dźwiękowa.
Po resecie systemu poprzez odłączenie akumulatora alarm przestał używać kierunkowskazów podczas zamykania/otwierania.
W sumie to nie wiem czy powinienem się tym cieszyć czy martwić...

To ci dopiero.. Czy wszystkie Giulie/Stelvio mają tak na odwrót? To niebywałe, że nie może być normalnie :)

Niebywałe to jest to, że ludzie mogą zwracać uwagę na zupełnie różne rzeczy, bo ja nawet właściwie nie wiem jak jest u mnie, a jeżdżę Stelvio już rok :)

Niebywałe to jest to, że ludzie mogą zwracać uwagę na zupełnie różne rzeczy, bo ja nawet właściwie nie wiem jak jest u mnie, a jeżdżę Stelvio już rok :)

Kurynio, sprawdź proszę, bo nie chce mi się wierzyć ze wszystkie Giulie/Stelvio tak migają...

Mam w Giulii alarm fabryczny (nie wiem czy to ta firma ETS) i nie zwróciłem uwagi na kierunkowskazy, ale sygnał dźwiękowy mam jeden dłuższy przy otwieraniu i dwa krótkie przy zamykaniu (więc miganie pewnie tak samo).

Za nic nie zwrocilbym uwagi na to że to inaczej niż w innych (czytaj zwykłych) autach, a nawet gdyby to nie rozumiem w czym to przeszkadza :)

Rada dla kolegi: nie wiem czy dokładnie ten sam system alarmowy, czy tylko bardzo podobny (wydaje takie same dzwięki) jest/był montowany w Ferrari ;) Odkąd to zauważyłem (na youtube oczywiście), dzwięki przy otwieraniu i zamykaniu zaczęły mi się podobać ;) tak samo radzę do tego podejść w kwestii kolejności sygnałów, zamiast porównywać do pospolitych marek ;)

Mam w Giulii alarm fabryczny (nie wiem czy to ta firma ETS) i nie zwróciłem uwagi na kierunkowskazy, ale sygnał dźwiękowy mam jeden dłuższy przy otwieraniu i dwa krótkie przy zamykaniu (więc miganie pewnie tak samo).

Za nic nie zwrocilbym uwagi na to że to inaczej niż w innych (czytaj zwykłych) autach, a nawet gdyby to nie rozumiem w czym to przeszkadza :)

Rada dla kolegi: nie wiem czy dokładnie ten sam system alarmowy, czy tylko bardzo podobny (wydaje takie same dzwięki) jest/był montowany w Ferrari ;) Odkąd to zauważyłem (na youtube oczywiście), dzwięki przy otwieraniu i zamykaniu zaczęły mi się podobać ;) tak samo radzę do tego podejść w kwestii kolejności sygnałów, zamiast porównywać do pospolitych marek ;)

no dobra, niech będzie... :D

tak samo radzę do tego podejść w kwestii kolejności sygnałów, zamiast porównywać do pospolitych marek ;)
Alfa 156, 159, 147, GT - mają właśnie tak "normalnie" niż Giulia :)

Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka

Alfa 156, 159, 147, GT - mają właśnie tak "normalnie" niż Giulia :)

Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka

No więc właśnie. Jeżeli jest ktoś kto wie jak to zmienić na normalnie to po prostu niech da znać i tyle :) Bo na to wychodzi, że nie jest to wina alarmu.

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót