Strona 1 z 4 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 40
  1. #1
    Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Dołączył
    02 2020
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Stelvio 2.0 280 KM, Giulietta 2.0JTDM 170 KM
    Postów
    5

    Domyślnie Wyświetlacz między licznikiem a obrotomierzem nie działa

    Cześć, szukam pomocy. Wczoraj przestał działać wyświetlacz w mojej Alfie Stelvio Model z 2017, benzyna 280 KM.
    Jest zupełnie czarny. Wsiadłem do auta i po otwarciu już mnie nie przywitał animacją logotypu
    Z góry dzięki za pomoc.

    PS. Wyświetlacz ten najbardziej wypasiony, kolorowy, nie pamiętam ale chyba 7 calowy. Pomiędzy licznikiem a obrotomierzem. Nie od infotainment.
    PS. na amerykańskim forum stelvio też widziałem ten sam problem, ale koleś nie podał rozwiązania - zatem chyba serwis?

    pozdrawiam, z góry dzięki, Tomek


    › Więcej...: Wyświetlacz między licznikiem a obrotomierzem nie działa

  2. #2
    Użytkownik Maniak resoraków Avatar Garraty
    Dołączył
    03 2017
    Auto
    Giulia Veloce
    Postów
    586

    Domyślnie

    Cytat Napisał Tomaso Zobacz post
    Cześć, szukam pomocy. Wczoraj przestał działać wyświetlacz w mojej Alfie Stelvio Model z 2017, benzyna 280 KM.
    Jest zupełnie czarny. Wsiadłem do auta i po otwarciu już mnie nie przywitał animacją logotypu
    Z góry dzięki za pomoc.

    PS. Wyświetlacz ten najbardziej wypasiony, kolorowy, nie pamiętam ale chyba 7 calowy. Pomiędzy licznikiem a obrotomierzem. Nie od infotainment.
    PS. na amerykańskim forum stelvio też widziałem ten sam problem, ale koleś nie podał rozwiązania - zatem chyba serwis?

    pozdrawiam, z góry dzięki, Tomek
    Hej,

    Jest na to akcja serwisowa, takze niestety musisz ich odwiedzic.

  3. #3
    Użytkownik Świeżak
    Dołączył
    10 2018
    Auto
    giulia veloce
    Postów
    192

    Domyślnie

    Ja miałem jednorazowy przypadek. Po ponownym odpaleniu auta wszystko działa do dzis

    Wysłane z mojego Nokia 7.2 przy użyciu Tapatalka

  4. #4
    Użytkownik Maniak resoraków
    Dołączył
    11 2018
    Auto
    ford escape
    Postów
    590

    Domyślnie

    Cytat Napisał Tomaso Zobacz post
    Cześć, szukam pomocy. Wczoraj przestał działać wyświetlacz w mojej Alfie Stelvio Model z 2017, benzyna 280 KM.
    Jest zupełnie czarny. Wsiadłem do auta i po otwarciu już mnie nie przywitał animacją logotypu
    Z góry dzięki za pomoc.

    PS. Wyświetlacz ten najbardziej wypasiony, kolorowy, nie pamiętam ale chyba 7 calowy. Pomiędzy licznikiem a obrotomierzem. Nie od infotainment.
    PS. na amerykańskim forum stelvio też widziałem ten sam problem, ale koleś nie podał rozwiązania - zatem chyba serwis?

    pozdrawiam, z góry dzięki, Tomek
    Odłącz na chwile akumulator

  5. #5
    Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Dołączył
    10 2011
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    Giulia Veloce 2.0T Q4 i Giulietta 1.4TB
    Postów
    8,725

    Domyślnie

    jak koledzy piszą, a jest na to update pewnie opisany w service newsie.

  6. #6
    Użytkownik Maniak resoraków Avatar Suzumushi
    Dołączył
    08 2012
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    155Q4, 147GTA, Giulietta QV, Giulia Q, Ducati STF V4S
    Postów
    742

    Domyślnie

    Cytat Napisał epsonix Zobacz post
    jak koledzy piszą, a jest na to update pewnie opisany w service newsie.
    czasem i update nie pomaga, u mnie gubil srednio raz na 2 miesiace wszystkie parametery tripow, spalania sredniego itp
    wczoraj wymienili na nowy caly zestaw wskaznikow zobaczymy na ile pomoze ;]

    w

  7. #7
    Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Dołączył
    02 2020
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Stelvio 2.0 280 KM, Giulietta 2.0JTDM 170 KM
    Postów
    5

    Domyślnie

    Dziękuję Panowie za wskazówki. Licznik zaczął oczywiście sam z siebie działać. Ale w razie czego umówiłem się do serwisu.
    PS. Nie wiem czy powinienem ale łączę tą awarię z modułem V-Tech. Niestety po zainstalowaniu go pół roku temu, często wywala mi check engine. Musiałem od razu skręcić moduł z trybu 3 (ale auto miało kopa ) na tryb 2 - teraz checków jest dużo mniej ale jednak przy ostrym przyśpieszeniu na autobahnie i rozprawianiu się z Macanami w trybie D czasem go wywala. Potem zazwyczaj ikonka check engine świeciła się przez 2-3 dni co nie dawało możliwości uruchomienia trybu D. Teraz jakoś dziwnie check engine wyłączył się od razu na drugi dzień po minimalnym przebiegu, jednak wyłączył się środkowy ekran (na mniej więcej czas, jaki zazwyczaj świecił się zwykle check engine). Dzisiaj skręcę V-tech na 1 (najsłabszy tryb i szkoda było wywalania kasy chyba...). Zobaczymy jak będzie dalej... Pozdrowienia!

  8. #8
    Użytkownik Świeżak
    Dołączył
    04 2017
    Auto
    Giulia 2.0 Super / Giulietta QV
    Postów
    77

    Domyślnie

    Cytat Napisał Tomaso Zobacz post
    Cześć, szukam pomocy. Wczoraj przestał działać wyświetlacz w mojej Alfie Stelvio Model z 2017, benzyna 280 KM.
    Jest zupełnie czarny. Wsiadłem do auta i po otwarciu już mnie nie przywitał animacją logotypu
    Z góry dzięki za pomoc.

    PS. Wyświetlacz ten najbardziej wypasiony, kolorowy, nie pamiętam ale chyba 7 calowy. Pomiędzy licznikiem a obrotomierzem. Nie od infotainment.
    PS. na amerykańskim forum stelvio też widziałem ten sam problem, ale koleś nie podał rozwiązania - zatem chyba serwis?

    pozdrawiam, z góry dzięki, Tomek
    Prawie rok temu w mojej Giulii, ten wyświetlacz padł po wgraniu aktualizacji map. Ponieważ było to w ostatnim dniu gwarancji, gnałem jak wariat do ASO by zdążyć tuż przed zamknięciem. Problem się okazał dość poważny. Zdiagnozowano, że wyświetlacz jest padnięty i trzeba wymienić wyświetlacz razem z całymi zegarami, jak przyszły i je wstawiono do samochodu, to się okazało, że auto jest totalnie martwe i nic nie działa. Podjęto wtedy decyzję o wymianie komputera i po jego wymianie wszystko wyglądało ok. Cała naprawa trwała około 2 miesięcy! Na szczęście dali mi auto zastępcze.

    Niestety po kilku dniach idę rano do auta i nic nie działa - rozładował się akumulator. Okazało się, że nie zostały wgrane updaty i pomimo że samochód był wyłączony i zamknięty to pobierał prąd z akumulatora. Tak więc kolejna wizyta w serwisie byla konieczna. Na szczęście od tej pory wsystko jest w porządku, wolę nie myśleć ile bym musiał zapłacić za naprawę gdyby mi ten wyświetlacz padł kilka godzin później

  9. #9
    Użytkownik Znawca
    Dołączył
    10 2018
    Auto
    AR Giulietta 1.4 TB Sport + LPG Tartarini EVO 01
    Postów
    1,051

    Domyślnie

    Cytat Napisał Tomaso Zobacz post
    Dziękuję Panowie za wskazówki. Licznik zaczął oczywiście sam z siebie działać. Ale w razie czego umówiłem się do serwisu.
    PS. Nie wiem czy powinienem ale łączę tą awarię z modułem V-Tech. Niestety po zainstalowaniu go pół roku temu, często wywala mi check engine. Musiałem od razu skręcić moduł z trybu 3 (ale auto miało kopa ) na tryb 2 - teraz checków jest dużo mniej ale jednak przy ostrym przyśpieszeniu na autobahnie i rozprawianiu się z Macanami w trybie D czasem go wywala. Potem zazwyczaj ikonka check engine świeciła się przez 2-3 dni co nie dawało możliwości uruchomienia trybu D. Teraz jakoś dziwnie check engine wyłączył się od razu na drugi dzień po minimalnym przebiegu, jednak wyłączył się środkowy ekran (na mniej więcej czas, jaki zazwyczaj świecił się zwykle check engine). Dzisiaj skręcę V-tech na 1 (najsłabszy tryb i szkoda było wywalania kasy chyba...). Zobaczymy jak będzie dalej... Pozdrowienia!
    Ciekawe info z tym boxem. Trzeba było wcześniej pisać, to pewnie kilku ludzi by się zastanowiło przed kupnem.

  10. #10
    Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Dołączył
    02 2020
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Stelvio 2.0 280 KM, Giulietta 2.0JTDM 170 KM
    Postów
    5

    Domyślnie

    Info o boxie wrzuciłem też w wątku dot. chiptuningu dodatkowo. Wg mnie w skodach, fordach czy vw gdy aut jest więcej na drogach V-tech jest w stanie zaproponować lepszą jakość takich standardowych rozwiązań. Przynajmniej tak zakładam. Do Alfy lepiej nie wsadzać takich wynalazków.

Podobne wątki

  1. [159] Wyświetlacz LCD między zegarami - mod na Czarno biały? Dyskusja :)
    Utworzone przez Arhain w dziale 159/Brera/Brera Spider
    Odpowiedzi: 34
    Ostatni post / autor: 30-04-2020, 20:15
  2. [159] Panel klimatyzacji - wyświetlacz AR 159, nie działa .
    Utworzone przez Arthcc w dziale 159/Brera/Brera Spider
    Odpowiedzi: 32
    Ostatni post / autor: 10-09-2019, 10:09
  3. [Brera Spider] Wyświetlacz graficzny między zegarami licznika
    Utworzone przez Diabełek w dziale 159/Brera/Brera Spider
    Odpowiedzi: 25
    Ostatni post / autor: 13-10-2017, 12:45
  4. Nie działa wyświetlacz od komputera pokładowego.
    Utworzone przez grzesiek10 w dziale 147
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 22-02-2013, 19:28
  5. [159] Wyświetlacz między zegarami samoczynnie zmienia jasność.
    Utworzone przez Jarek72 w dziale 159/Brera/Brera Spider
    Odpowiedzi: 25
    Ostatni post / autor: 18-02-2012, 16:01

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Amortyzatory