Żeby nie linkować ofert - poszukaj na alle klucz "VAS6190/2 LSR 7814", koszt poniżej 80zł (jest niby dla VAGów ale doskonale się sprawdza u nas).
Procedura jest w ASO, ja mogę zasugerować "procedurę"

1. Ustawiasz samochód na równej nawierzchni i upewniasz się, że ciśnienie w oponach jest poprawne
2. Stanowisko będziesz musiał sobie ustawić przynajmniej parę metrów przed samochodem - im dalej, tym lepiej (dokładniej będzie widać małe odchyłki); ja miałem ok. 4 metrów do przodu samochodu.
3. Na stanowisku musisz mieć jakąś regulowaną płaską powierzchnię odczytu, przynajmniej pół na pół metra - musisz ustawić ją stabilnie, dokładnie pionowo i prostopadle do osi P-T samochodu (na tej powierzchni będziesz "łapał" odbite od lusterka radaru światło dalmierza).
4. Zmierz wysokość lusterka radaru od nawierzchni i zaznacz identyczną wysokość na powierzchni odczytu. Zmierz odległość lusterka radaru w poziomie od osi środka P-T samochodu i zaznacz na powierzchni odczytu.
5. Ustawiasz dalmierz (albo inny laser, ja chciałem widzieć odległość więc użyłem dalmierza) tak, aby nadawał sprzed punktu zaznaczonego na powierzchni odczytu, i żeby świecił dokładnie w poziomie. Odległość w poziomie od osi P-T samochodu również musi się zgadzać.
6. To była ta trudna część pracy - teraz bierzesz klucz do regulacji radaru i po trochu łapiesz poziom. Nie powiem która dokładnie śrubka uchwytu radaru jest do czego - ja działałem metodą prób i błędów. To nie apteka - u mnie jakieś 10 cm odchylenia na 4 metrach nie przeszkodziło w poprawnym ustawieniu radaru, i już od kilku tys. kilometrów zero problemów (a wcześniej ściągałem zderzak do wymiany chłodnicy i innych prac i coś musiało się rozregulować).
Po zakończeniu prac pokasuj istniejące błędy MESem, i zrób jazdę przynajmniej kilka km.
Proponowałbym w ramach przygotowania do prac przeszukać YT - ja znalazłem parę przydatnych filmików.