[Giulia] Panel Przełącznik świateł wersja EU

Piterson

Nowy
Auto
Giulia TI
Czołem moi drodzy,

Nie wiecie przypadkiem jaki byłby Part Number do panelu przełącznika świateł do Giulii wersja EU?
Bella sprowadzona z USA ze światłami 25W Bixenon i zamierzam założyć światła 25W nie skrętne EU. Podobno nie wszystkie panele działają, prawda to?

Dzięki oraz Pozdrowienia

W podobnej sytuacji do Twojej wziąłem pierwszy lepszy z allegro z regulacją manualną wysokości .
Problem jest taki że panel przy pokretle ma w innych miejscach oznaczenia niż w wersji USA.

Dokładnie, niestety na allegro nie ma za dużo takowych panelików (jest 1 szt ale bez guzika w górnym lewym rogu). Zadzwoniłem do ASO w Krakowie, ale oni chyba nie chcą wziąść ryzyka na siebie i bez PN nie zamówią.
No chyba że któryś z forumowiczów ma na zbyciu ;-).

Dokładnie, niestety na allegro nie ma za dużo takowych panelików (jest 1 szt ale bez guzika w górnym lewym rogu). Zadzwoniłem do ASO w Krakowie, ale oni chyba nie chcą wziąść ryzyka na siebie i bez PN nie zamówią.
No chyba że któryś z forumowiczów ma na zbyciu ;-).

Na aledrogo od licha i nawet po 50zl to chyba nie duzo.

Właśnie, na jednym z wątków było napisane iż lampy 35W w EU mają mieć samopoziomowanie, ale lampy 25W regulacje ręczną z kokpitu.
Dużo jest takich:
1.jpg
A takich troszkę mniej:
2.jpg

Wydaje mi się że ten drugi jest poprawny dla lamp 25W EU (proszę poprawcie mnie jeżeli się mylę).

- - - Updated - - -
[MENTION=34433]nowitek[/MENTION], z ciekawości, jakie masz lampy z przodu i który z przełączników?

Właśnie, na jednym z wątków było napisane iż lampy 35W w EU mają mieć samopoziomowanie, ale lampy 25W regulacje ręczną z kokpitu.
Dużo jest takich:
Pokaż załącznik 267112
A takich troszkę mniej:
Pokaż załącznik 267113

Wydaje mi się że ten drugi jest poprawny dla lamp 25W EU (proszę poprawcie mnie jeżeli się mylę).

- - - Updated - - -
[MENTION=34433]nowitek[/MENTION], z ciekawości, jakie masz lampy z przodu i który z przełączników?

Górny do ksenona, ten dolny moim zdaniem do halogenowych żarówek bo ma dodatkowo halogeny no i nie ma czujników parkowania.

dolny też może być do xenonów 25W - tam jest ręczna regulacja jak w halogenach i nie ma spryskiwaczy.

ja będę montował jeszcze inny panel

Załączniki

• panel Giulia.jpg
    panel Giulia.jpg
    40.7 KB · Wyświetleń: 225
taki sam montowałem u kumpla w Giuli z USA - światła 25W od razu wstały

VIN auta z otomoto z 25W xenonem i po sprawie - w wersji EU poznasz po braku sprysków no i pokrętle. z VINem do ASO i kupujesz

W podobnej sytuacji do Twojej wziąłem pierwszy lepszy z allegro z regulacją manualną wysokości .
Problem jest taki że panel przy pokretle ma w innych miejscach oznaczenia niż w wersji USA.
Nie pierwszy lepszy tylko ten który Ci wskazałem :) Poza tym sprawdziłem Ci czy nie będzie problemu z wyłącznikiem S&S - w USA część aut ma ciut inaczej rozwiązane od EU. Dostosowanie do ikonek myślę że dałoby się przerobić, tylko musiałbym mieć panel na rozebranie i zmodyfikowanie.

Na aledrogo od licha i nawet po 50zl to chyba nie duzo.
mylisz się, nie takich jak kolega pyta - takich brak obecnie (kiedyś owszem było kilka stale)

tak, ale nie ma przycisku do wyłączania parktronika, do tego ma przycisk do halogenów przednich (akurat to jeśli Ci nie przeszkadza to może zostać)

@nowitek, z ciekawości, jakie masz lampy z przodu i który z przełączników?
ma 25W EU, montowałem mu panel z allegro odpowiedni - wtedy jeszcze były dostępne na allegro a jeden kilka km ode mnie to sobie kolega podjechał i załatwił

Górny do ksenona, ten dolny moim zdaniem do halogenowych żarówek bo ma dodatkowo halogeny no i nie ma czujników parkowania.
od halogenów lub xenonów 25W z przeciwmgielnymi przednimi (diesel), wersja bida bez parktronika

taki sam montowałem u kumpla w Giuli z USA - światła 25W od razu wstały
tak, ale w niektórych autach z USA moze nie działać wyłączanie S&S (a przez to i mój dezaktywator) - potrzebna jest drobna przeróbka (którą np mogę wrzucić do dezaktywatora) lub rozebranie panelu i zmodyfikowanie (nie robiłem nigdy więc nie podpowiem jak, ale na pewno się da - musiałbym taki mieć na stole i pogrzebać)

VIN auta z otomoto z 25W xenonem i po sprawie - w wersji EU poznasz po braku sprysków no i pokrętle. z VINem do ASO i kupujesz

Nie pierwszy lepszy tylko ten który Ci wskazałem :) Poza tym sprawdziłem Ci czy nie będzie problemu z wyłącznikiem S&S - w USA część aut ma ciut inaczej rozwiązane od EU. Dostosowanie do ikonek myślę że dałoby się przerobić, tylko musiałbym mieć panel na rozebranie i zmodyfikowanie.
Zgadza się. Nie chciałem wchodzić w szczegóły.
Pisząc perwszy lepszy miałem na myśli panel z regulacją i bez przycisku do halogenow, wtedy na allegro były 3 szt. takich bo też od razu szukałem :).

Zrobiłem Ci zdjęcia mojego panelu.
20200319_084759.jpg
20200319_084652.jpg

jesli ktos chciałby przeronic zeby ikonki sie zgadzaly i zeby na pewno nie bylo problemu z wylaczaniem SS, to mozna do mnie wyslac taki panel eu przerobie go

Super!
Dziękuję wszystkim za pomoc. Po tej wyczerpującej odpowiedzi, panelik zamówiony :happy:.

Pozdrowienia

super, tylko z tego co kojarzę nie było odpowiedniego panelu na allegro już od dłuższego czasu. kupiłeś kompletny czy będziesz z 2 robił 1?

Zamówiony nowy panelik w ASO. Na pewno się zjawię u Ciebie w celu kompleksowej usługi ;-).

[MENTION=20089]epsonix[/MENTION], czy panel którego zdjęcie zamieściłem będzie pasował do mojej Giulii z bixenonem 25W, bez halogenów? Panel, który kupiłem (chyba od 2,2) ma dodatkowo przełącznik na halogeny.

[MENTION=20089]epsonix[/MENTION], czy panel którego zdjęcie zamieściłem będzie pasował do mojej Giulii z bixenonem 25W, bez halogenów? Panel, który kupiłem (chyba od 2,2) ma dodatkowo przełącznik na halogeny.

myślę że tak, ale nie próbowałem. w najgorszym wypadku zawsze można przerobić, albo i z 2 zrobić 1 żeby było elegancko tylko z przyciskiem tylnych przeciwmgielnych (nie rozbierałem, więc tylko zgaduję że się da to jakoś rozmontować/przełożyć czy przelutować)

EDIT: i tak jak pisałem potencjalnie część aut z rynku USA może mieć problem z niedziałającym wyłącznikiem S&S. w razie czego mogę pomóc - zaoferować swój dezaktywator S&S z dodatkową przeróbką żeby działało wyłączanie, lub zmodyfikować mogę panel.

Zamówiony nowy panelik w ASO. Na pewno się zjawię u Ciebie w celu kompleksowej usługi ;-).
zapraszam. z ciekawości, ile w ASO liczą za ten panel (i czy miałeś rabat, tak żebyśmy znali cenę normalną)?

Ostatnia edycja:
Poniższy panel, którego zapewne szukasz ma numer 156124178.
6468c0fb48eb93efb2a6a66254b4.jpg

Amortyzatory
Powrót