montaż wydechu z USA w europejskiej Giulii Veloce

Wilq84

Nowy
Auto
Giulia Veloce Q4
Witam

Założyłem nowy temat, bo nie widziałem na forum podobnego. Rozważam zakup zestawu cat-back z USA firmy Centerline (odpisali mi tak na moje zapytanie:'This exhaust should fit all Giulia models that have a dual exhaust outlet at the rear, including the 200 bhp and 280 bhp models'. oraz z opisu wydechu wynika, że: It fits all 2017+ Giulia and Giulia Ti models with the 2.0T engine, including Q4 AWD models. ) .
Co prawda nie montowali tego w żadnym europejskim modelu tam w USA.

Kojarzy ktoś z Was czy ten wydech spasować może też do Giulii europejskiej w wersji Veloce z 2018r? Czy wie ktoś czy i jakie różnice występują między wersja US a EU w kontekście wydechow? i jakie ewentualnie problemy mogłyby wystąpić po montażu?

Pozdrawiam

Napisali tak tylko dlatego, że sprzedają na USA i klienci takie modele znają. Jedyne czym się mogą różnić układy wydechowe to GPF (choć tutaj nie jestem pewien co puszczają na Stany).

Na marginesie dodam, że w drugą stronę działa tak samo - dla samochodów USA montaż np. europejskego Supersprinta to plug-n-play.

EOT i nie róbmy proszę 65 wątków o wydechach...

Witam

Założyłem nowy temat, bo nie widziałem na forum podobnego. Rozważam zakup zestawu cat-back z USA firmy Centerline (odpisali mi tak na moje zapytanie:'This exhaust should fit all Giulia models that have a dual exhaust outlet at the rear, including the 200 bhp and 280 bhp models'. oraz z opisu wydechu wynika, że: It fits all 2017+ Giulia and Giulia Ti models with the 2.0T engine, including Q4 AWD models. ) .
Co prawda nie montowali tego w żadnym europejskim modelu tam w USA.

Kojarzy ktoś z Was czy ten wydech spasować może też do Giulii europejskiej w wersji Veloce z 2018r? Czy wie ktoś czy i jakie różnice występują między wersja US a EU w kontekście wydechow? i jakie ewentualnie problemy mogłyby wystąpić po montażu?

Pozdrawiam

W eper dla tłumików nie ma podziału na rynki, jest tylko podział na wersje silnikowe, rodzaj zderzaków, moce, normy emisji. Tylko dla katalizatorów jest wyróżnienie dla rynku chińskiego.

tylko ten centerline to zwykła rura od katalizatora do końca. tam nie ma zadnych tlumikow. imho szkoda kasy na to ze wzgledu na kurs i podatki... wez zobie ragazona takiego samego z europy. albo zrob dedyka w PL pod auto i tyle wyjdzie taniej a dźwięk bedzie taki sam.

Ten silnik czego bys tam nie wlozyl brzmi podobnie, dopiero wywalenie kata zmienia dużo w dźwięku.

Ostatnia edycja:
tylko ten centerline to zwykła rura od katalizatora do końca. tam nie ma zadnych tlumikow. imho szkoda kasy na to ze wzgledu na kurs i podatki... wez zobie ragazona takiego samego z europy. albo zrob dedyka w PL pod auto i tyle wyjdzie taniej a dźwięk bedzie taki sam.

Ten silnik czego bys tam nie wlozyl brzmi podobnie, dopiero wywalenie kata zmienia dużo w dźwięku.

zgadza sie, ile wydechow sprawdzam tyle opinii mam bardzo zblizonych, jesli chodzi o odsluch i moze faktycznie nie ma co kombinowac z USA...ok to zamykam temat USA, tak zeby nie dublowac watku ogolnie z wydechami

Amortyzatory
Powrót