• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

V-Max bez kagańca w Giulii 280KM

MaZzi_M

Nowy
Auto
Veloce
Hej,

Ostatnio się zastanawiałem ile wynosi V-max giulii bez limitera przy 240kmh? Ponieważ z tego co pamiętam jest jeszcze zapas obrotów i jednego biegu:)

Hej,

Ostatnio się zastanawiałem ile wynosi V-max giulii bez limitera przy 240kmh? Ponieważ z tego co pamiętam jest jeszcze zapas obrotów i jednego biegu:)
Vmax przy 240 km/h ? Zadaj inaczej pytanie lub poszukaj na na giuliaforum.com tam widziałem odpowiedz, z tego co kojarzę

Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka

Prędkość 240 osiąga przy 5000 na 7 biegu. Maksymalną moc ma przy 5200-5300. Potem spada przebieg krzywej mocy dość drastycznie. Moment jest już też daleko w dole. Więc teoria mówi, że spokojnie na 7 biegu powinna osiągnąć 250-255 licznikowe. Przełożenie 8 biegu jest na tyle długie, że nie spodziewał bym się tutaj cudów. Teoria mówi, że i 270 jest możliwe. Tylko, po jakim czasie i z jakim obciążeniem dla silnika.
Moim zdaniem gra nie warta świeczki.
Na niemieckim forum ktoś już zmieniał soft w tym celu ale jeszcze się nie pochwalił wynikiem.

Ostatnia edycja:
delete

Ostatnia edycja:
Nie do końca - prędkość 240 osiąga przy jeszcze wyższych obrotach na 7 biegu ok 5,6 tyś obr/min - wersja 280 koni. 7 bieg trzyma jak jest wciśnięty pedał na max - dopiero po odpuszczeniu wrzuca na 8 o obroty spadają do ok 4100 - oczywiście leci prędkość max o ok 10 km/h.
u mnie licznikowo Giulia osiąga 248 km/h licznikowe (koła 18 cali) i stelvio 239 - koła 20 cali - oczywiście na 7 biegu

Wersja 280 z kołami seryjnymi ma 240 km/h przy 5000 na 7 biegu.
Obejrzyj sobie filmiki a zobaczysz, że wszystkie tak mają. Ewentualnie zrób zdjęcie/filmik u siebie i wtedy zastanów skąd tak wielka różnica, lub czy się nie pomyliłeś...

Mnie odcięło na równym 240 i miałem jakieś 4700 więc troche miejsca było. Dzięki za info :)

A jak w wersji 200 KM? Mnie udało się dociągnąć do 243 km/h, po założeniu RaceChip taką prędkość osiąga dosyć szybko, po czym czuć ewidentne odcięcie mocy.

Aż musze sobie użyć w tym temacie, do lipca sobie jeszcze po testujemy , a potem mają prawko zabierać i dupa... , a tak fajnie Giulia leci sie 2 paczki, nawet nie wiadomo kiedy.
240 też w momencie. Ile wam robi 100-200 ?
Ja wszystko rozumiem , w zabudowanym spoko, na zwykłych drogach jakby kto chciał, ale co komu przeszkadza na autostradach i ekspresówkach.

Amortyzatory
Powrót