szymonjot
Użytkownik
[MENTION=29970]szymonjot[/MENTION] swiece wymieniales dopiero przy 96tys km? 60 wg ksiazki ale i tyle nie bardzo ludziom wytrzymuja i wielu robi na 45tys.
To była druga wymiana. Pierwsza była przy 32 tys. jakoś.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
[MENTION=29970]szymonjot[/MENTION] swiece wymieniales dopiero przy 96tys km? 60 wg ksiazki ale i tyle nie bardzo ludziom wytrzymuja i wielu robi na 45tys.
Ja mam mały update póki co. Otóż po zalaniu baku do pełna i wlaniu środka do czyszczenia wtryskiwaczy i przejechaniu jakiś 50 km autostradą w górnym zakresie obrotów, problem zniknął na kilka dni. Potem znowu wywaliło mi check engine i po szybkiej diagnostyce wiem tyle, że błąd jest cały czas na pierwszym cylindrze. Teraz jakoś będę podmieniał cewki. A uszkodzony multiair ma jakieś konkretne objawy? W sensie, że właśnie jak się coś zaczyna dziać to wariuje 1 cylinder? Czy to trudno powiedzieć?
Panowie czy znalazł ktoś z was rozwiązanie problemu? Od kilku dni szlag mnie trafia- muszę zostawić auto na ładnych kilka minut, żeby się rozgrzało przed jazdą (temperatury w porywach -9 nad ranem). Objaw jest taki, że silnik nie pracuje na wszystkie cylindry do ok 3 tys obrotów- powyżej jest normalnie. Jeśli nie odczekam i ruszę silnik nie pracuje roówo i wyskakuje po chwili kontrolka silnika. Gaszę silnik- 2-3 przegazówki i wszystko wraca do normy tylko na jakiś czas zostaje kontrolka, która po 1-2 uruchomieniach znika. Dodam, że oliwa świeża- zmieniana w grudniu (Motul 0W30). Przebieg 70 k
Wracam z tenatem po ponad 4 latach.. czy ktoś podejmie się naprawy albo może kogoś polecić z południa Polski- najlepiej okolice Gliwic.
Do tej pory systemetycznie co jakiś czas problem wracał po dużych postojach ale carscanner i kasowanie błędu załatwiało sprawę. Przyszła jednak pora na sprzedaż auta i nie moge go sprzedać z taką niespodzianką bo wróci do mnie szybciej niż wyjechał. Nie chciałbym zlecać naprawy komuś kto będzie się na moim aucie uczył. Generalnie na 99% jest to MultiAir.