• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Giulia MY202 i pakiet palacza

mdymel

Nowy
Auto
Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
Witam,
Aktualnie czekam na odbiór mojej Giulii - niestety troche to trwa przez opóźnienia w rejestracji w urzędach...

No a tutaj mi się żona denerwuje, że nie będzie miała swojego prywatnego cup-holdera ;) Także pytanie do właścicieli wersji po-liftowych. Czy popielniczka pełni rolę kubka i da się ją poprostu wyciągnąć, żeby mieć dwa pojemniki na kubki? Widziałem, że przed liftem trzeba było przerabiać cały tunel...

Pozdrawiam
Michał

Trzeba było wymieniać ten pojemnik na kubek - w prawym było gniazdo z zapalniczką.

Trzeba było wymieniać ten pojemnik na kubek - w prawym było gniazdo z zapalniczką.

Tak, widziałem Twoje posty :)
W MY20 to wygląda troche inaczej - nie ma już roletki, a popielniczka wygląda jak kubek.

21-1200x900.jpg

Dlatego mam nadzieję, że da się to poprostu wyjąć...

Przed zakupem swojej Giulii byłem w salonie i z racji że zawsze mnie zastanawiało czym są te kubki w samochodach, zapytałem i się dowiedziałem że to właśnie pakiet dla palących. Jeśli mnie pamięć nie myli to przedstawiciel handlowy po prostu wyciągnął te popielniczkę i był to zwykły cupholder ;) Była to wersja już po fl.

To tak z ciekawości: gdzie dali zapalniczkę?

No fakt, nie dojrzałem. Jak w Polonezie :) .

Takie jasne wnętrze . Tego mi brakuje w mojej

Pięknie, to prawda (takze za pomoca drewna) ale strasznie cieżko jest tak to utrzymać. Zapomnij o dzinsach, paskach ze skory, nie wpuszczaj dzieci ani psów. Czysc co miesiąc specjalnymi preparatami, zdejmuj buty aby aby nie zamazać drzwi i......i moze z rok będzie ładnie. :)

[MENTION=77138]Giorgio[/MENTION] - nie jest tak źle, trzeba tylko na zapas kupić dywaniki. Skóra trzyma się dobrze (choć dżinsy) ale także jest prawdą - co miesięczne gruntowne sprzątanie. Uważam że poprawiła się jakość materiałów i nie ma już kłopotów z wycieraniem się wykładziny i skóry. Już trzy lata i dalej jest ładnie.

Teraz mam 159 też z jasnym wnętrzem, ale dodatkowo welur, więc chyba jeszcze trudniej i nie jest źle. Wiadomo - zakaz jedzenia, picia itp itd ;) Ale da się utrzymać czystość.
Teraz planuję dać ceramikę na lakier i skóry, więc to też powinno pomóc. A w razie czego, detailerzy potrafią wszystko teraz wyczyścić

- - - Updated - - -

[MENTION=77138]Giorgio[/MENTION] - nie jest tak źle, trzeba tylko na zapas kupić dywaniki. Skóra trzyma się dobrze (choć dżinsy) ale także jest prawdą - co miesięczne gruntowne sprzątanie. Uważam że poprawiła się jakość materiałów i nie ma już kłopotów z wycieraniem się wykładziny i skóry. Już trzy lata i dalej jest ładnie.

Widziałem Twoje wnętrze. Piękne tak samo. Wtedy się nim pierwszy raz zachwyciłem :)

Ostatnia edycja:
Dzięki, jak o wszystko trzeba dbać. Radość z jazdy tym samochodem daje siłę aby często sprzątać i dbać.

Amortyzatory
Powrót