Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21
  1. #1
    Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Dołączył
    06 2020
    Auto
    Giulia
    Postów
    18

    Domyślnie Problem z wlaczeniem biegu P

    Czy ktoś się już spotkał z takim przepadkiem ? Nie działa bieg P. N i R wchodzą bez problemu. Natomiast P się nie wyświetla


    › Więcej...: Problem z wlaczeniem biegu P

  2. #2
    Użytkownik Rowerzysta
    Dołączył
    11 2018
    Auto
    ford escape
    Postów
    462

    Domyślnie

    Sorry ale biegu P nie ma. D moze ci sie nie włącza.

  3. #3
    Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Dołączył
    06 2020
    Auto
    Giulia
    Postów
    18

    Domyślnie

    Cytat Napisał marekkoczta Zobacz post
    Sorry ale biegu P nie ma. D moze ci sie nie włącza.

    P jak Parking

  4. #4
    Użytkownik Rowerzysta Avatar arturo132
    Dołączył
    06 2011
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Stelvio 2.0 280+, Giulietta 1,6
    Postów
    370

    Domyślnie

    Cytat Napisał Wojtek_77 Zobacz post
    Czy ktoś się już spotkał z takim przepadkiem ? Nie działa bieg P. N i R wchodzą bez problemu. Natomiast P się nie wyświetla
    Tzn nie możesz wrzucić P? Czy tylko nie wyświetla. Parking włącza się automatycznie jak zgasisz silnik.
    Inna sprawa, że patrząc na dźwignię można się nie zorientować jak P wyzwolić ręcznie. Instrukcja też tego jasno nie wyjaśnia.

  5. #5
    Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Dołączył
    06 2020
    Auto
    Giulia
    Postów
    18

    Domyślnie

    Cytat Napisał arturo132 Zobacz post
    Tzn nie możesz wrzucić P? Czy tylko nie wyświetla. Parking włącza się automatycznie jak zgasisz silnik.
    Inna sprawa, że patrząc na dźwignię można się nie zorientować jak P wyzwolić ręcznie. Instrukcja też tego jasno nie wyjaśnia.
    na Drive jadę do przodu, R do tylu a kiedy chce przejść na Parking to brak reakcji, to samo na wyświetlaczu zegarów, wszystkie biegi wyświetlane oprócz P. Mogę przełączyć tylko na N

  6. #6
    Użytkownik Rowerzysta Avatar Shimmy
    Dołączył
    04 2019
    Mieszka w
    KR/ERA
    Auto
    Giulia B-Tech
    Postów
    450

    Domyślnie

    Muszę zadać to pytanie bo nie jestem pewien czy się wszyscy rozumiemy. W jaki sposób próbujesz włączyć tryb skrzyni P?

  7. #7
    Użytkownik Rowerzysta Avatar ArcoMancino
    Dołączył
    05 2014
    Mieszka w
    Mordor, korzenie z WGM
    Auto
    Alfa Romeo 159 BN 1.9JTDm 8V '09 Grigio Titanio & Giulia 2.0 pb 200 KM '17 Vulcano Black
    Postów
    436

    Domyślnie

    W instrukcji jest napisane, że tryb "P" należy wrzucać przy wciśniętym pedale hamulca i włączniku zapłonu w trybie ON. W innym przypadku uszkodzeniu może ulec dźwignia zmiany biegów. Czyżby tu była taka sytuacja? Swoją drogą tryb "P" wrzuca się poprzez wciśnięcie przycisku co może nieobeznanej z tym rozwiązaniem umknąć.

    Wysłane z mojego SM-A505FN przy użyciu Tapatalka

  8. #8
    Użytkownik Świeżak
    Dołączył
    04 2020
    Auto
    159
    Postów
    46

    Domyślnie

    Cytat Napisał Wojtek_77 Zobacz post
    Czy ktoś się już spotkał z takim przepadkiem ? Nie działa bieg P. N i R wchodzą bez problemu. Natomiast P się nie wyświetla
    Zatrzymujesz auto do 0 km/h, trzymając wciśnięty hamulec wciskasz przycisk P na górze joysticka zmiany biegów (P włączamy bez wciskania "spustu" z przodu joysticka). Nie wyświetla się P? Co w takim razie się wyświetla (czy np. zostaje D - czy nic nie wyświetla)? Czy auto, gdy wciśniesz już P a potem puścisz hamulec, powoli rusza, jakby było na D?

  9. #9
    Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Dołączył
    06 2020
    Auto
    Giulia
    Postów
    18

    Domyślnie

    Cytat Napisał Co-driver Zobacz post
    Zatrzymujesz auto do 0 km/h, trzymając wciśnięty hamulec wciskasz przycisk P na górze joysticka zmiany biegów (P włączamy bez wciskania "spustu" z przodu joysticka). Nie wyświetla się P? Co w takim razie się wyświetla (czy np. zostaje D - czy nic nie wyświetla)? Czy auto, gdy wciśniesz już P a potem puścisz hamulec, powoli rusza, jakby było na D?
    Po wciśnięciu przycisku P na górze joysticka nic się nie dzieje, samochód cały czas jest w pozycji N. Spróbuję wykasować błędy, może to pomoże, sprawdzę też poziom oleju chłodnicy skrzyni biegów

    - - - Updated - - -

    może podczas transportu bawili się dźwignia i coś zepsuli

  10. #10
    Użytkownik Świeżak
    Dołączył
    04 2020
    Auto
    159
    Postów
    46

    Domyślnie

    Cytat Napisał Wojtek_77 Zobacz post
    Po wciśnięciu przycisku P na górze joysticka nic się nie dzieje, samochód cały czas jest w pozycji N. Spróbuję wykasować błędy, może to pomoże, sprawdzę też poziom oleju chłodnicy skrzyni biegów

    - - - Updated - - -

    może podczas transportu bawili się dźwignia i coś zepsuli
    Instrukcja EU mówi o tym, że nie da się z P do N, ale u Ciebie jest odwrotnie.
    skrzynia.pdf
    Rozumiem, że próbowałeś z D do P (bez "spustu") i też nie działa?Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	skrzynia.jpg
Wyświetleń:	0
Rozmiar:	135.8 KB
ID:	272346
    Ostatnio edytowane przez Co-driver ; 31-08-2020 o 16:54

Podobne wątki

  1. [147] problem z mocą na 4 i 5 biegu
    Utworzone przez heisenberg w dziale 147
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 12-11-2019, 10:30
  2. Problem na biegu wstecznym
    Utworzone przez Nataliee w dziale Forum ogólne o Alfa Romeo
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 10-04-2019, 22:10
  3. Problem z obrotami na 1 i 2 biegu
    Utworzone przez Jasiek84 w dziale 156
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 11-11-2011, 22:53
  4. [155] problem z wyrzuceniem biegu na luz
    Utworzone przez NERO2287 w dziale 145/146/155
    Odpowiedzi: 12
    Ostatni post / autor: 28-03-2010, 13:21
  5. problem z wrzuceniem biegu
    Utworzone przez daniel17c w dziale 156
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 11-11-2009, 20:38

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Amortyzatory