• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Giulia - Lampy tylne - boczna listwa

Cayman

Nowy
Auto
2017 Giulia Ti Q4 280 (USA)
Witam. Niedawno zawitała do mnie Julka zza wielkiej wody. W trakcie szukania tylnych lamp widzę że różnią się długością bocznej listwy. Pytanie już z czystej ciekawości bo już pozamawiane, czy można je spokojnie montować jedne w miejsce drugich czy narażamy się jakieś niedogodności pod względem szczelności(?) albo dopasowania?

125.jpg

image;s=644x461

Tą uszczelka jest chyba zawsze taka sama, czy to nie kwestia tylko kąta pod jakim jest zdobione zdjęcie ?

Przekładasz jednak na EU ?

Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka

na EU jest krótsza. Ja założyłem i jest Plug&Play.

Nie wiem czy miałeś maskę z przodu uszkodzoną czy nie. Ja miałem i kupiłem nową w ASO. Moja stara miała uszczelkę na spinki, a nowa nie ma tych miejsc na spinki i w czasie deszczu zalewa mi śruby trzymające zderzak i i śruby trzymające lampy.

Nie wiem czy nowsze modele Giulii nie mają tej uszczelki z przodu maski ?

Ostatnia edycja:
[MENTION=80796]Techno[/MENTION]

Też tak na początku myślałem ale jednak są różne, na allegro jest kilka przykładów ale nie mogę jeszcze wstawiać linków.

Przekładam bo chociaż odcień piękny to nie mogłem znaleźć lewej usa. Jedną "kupiłem" ale gość później dzwonił że jednak jej nie ma a inny na allegro lokalnie się nie odzywa.

lampy sa takie same roznia sie tylko odcieniem czerwieni.Z boku to jest plastyk oslona i czesto jest polamana lub kawalka nie ma.

lampy sa takie same roznia sie tylko odcieniem czerwieni.Z boku to jest plastyk oslona i czesto jest polamana lub kawalka nie ma.

Bzdura !!!!!!
jedna jest Przedlift druga polift różnią się właśnie długością uszczelki

Polift ma dłuższa uszczelkę
Pozdrawiam
Szkoda ze na forum są znawcy którzy nie maja pojęcia o czym
Piszą ....

To zrób zdjęcie i pokaz przed liftem i po lifcie znawco chyba ze u ciebie polift to 2020 r to wtedy tak. Ale takich lamp jeszcze nie widzialem.

To zrób zdjęcie i pokaz przed liftem i po lifcie znawco chyba ze u ciebie polift to 2020 r to wtedy tak. Ale takich lamp jeszcze nie widzialem.

Zdjęcia masz wyżej „geniuszu „ ja w przeciwieństwie od ciebie nie mam naleciałości komuny bo urodziłem się w 91 r tak w nawiasie ......

Młody bez naleciałości z komuny, ale do wyzywania kogoś kto się choć trochę myli to pierwszy. Radziłbym zrobić krok w tył i zastanowić się co dobrego z tego może wyniknąć.

Podpowiem: nic.

Młody bez naleciałości z komuny, ale do wyzywania kogoś kto się choć trochę myli to pierwszy. Radziłbym zrobić krok w tył i zastanowić się co dobrego z tego może wyniknąć.

Podpowiem: nic.

Zgodzę się z tobą ze nic ...dlatego go punktuje, i jestem za tym żeby tego użytkownika usunąć z forum bo obraza wszystkich i komentuje, nie wnosząc nic do dyskusji
Cytuje geniusza”
Człowieku kompleksy to masz z czasu komuny jeszcze, typu pokrowce na auto stracę gwarancje jak założę sobie cos w moim samochodzie

Zreszta wszystko jest na jego profilu...
Wykorzystuje forum do sprzedaży części na Allegro

Zgodzę się z tobą ze nic ...dlatego go punktuje, i jestem za tym żeby tego użytkownika usunąć z forum bo obraza wszystkich i komentuje, nie wnosząc nic do dyskusji
Cytuje geniusza”
Człowieku kompleksy to masz z czasu komuny jeszcze, typu pokrowce na auto stracę gwarancje jak założę sobie cos w moim samochodzie

Zreszta wszystko jest na jego profilu...
Wykorzystuje forum do sprzedaży części na Allegro

Masz naprawdę kompleksy o 5 rano piszesz post który ma leczyć twoje ego.

Nie wiedziałem gdzie napisać, ale stwierdziłem, że tytuł tematu będzie najbliżej tego.

Kupiłem lampy tylne nowe do Giulii. Na lampach część informacji jest zamazana i nie wiem o co chodzi. Ogólnie dwie lampy i każda z nich ma różną długość tej listwy bocznej.
Kupiłem je w internecie na FV.
Wracając do meritum. Orientuje się ktoś czemu "zatopione" zostały informacje i logo Alfy na lampach ?

Załączniki

• IMG_20201008_152628.jpg
    IMG_20201008_152628.jpg
    93.9 KB · Wyświetleń: 17
  • IMG_20201008_152648.jpg
    IMG_20201008_152648.jpg
    88.9 KB · Wyświetleń: 18
Ostatnia edycja:
Nie wiedziałem gdzie napisać, ale stwierdziłem, że tytuł tematu będzie najbliżej tego.

Kupiłem lampy tylne nowe do Giulii. Na lampach część informacji jest zamazana i nie wiem o co chodzi. Ogólnie dwie lampy i każda z nich ma różną długość tej listwy bocznej.
Kupiłem je w internecie na FV.
Wracając do meritum. Orientuje się ktoś czemu "zatopione" zostały informacje i logo Alfy na lampach ?

Jeśli nie ma numerów to pomysł z jakiego źródła są.

Amortyzatory
Powrót