[Stelvio] Cena czwartego przeglądu

serial

Nowy
Auto
była Giulietta 1.4 170 Sport; jest Stelvio Super 200
Witam,

Zbliżam się do przebiegu 60k w mojej Stelvio i czeka mnie 4 przegląd w ASO. Ile płaciliście za swoje przeglądy przy tym przebiegu? Bo z tego co wiem zakres będzie większy niż dotychczas (za 3 płacilem w granicach 1k za każdy).

w Krakowie 2127 PLN brutto. W tym wymiana płynu hamulcowego 459 :mad: Filtru klimatyzacji nie wymieniali, poza tym tylko czynności wg książki serwisowej (olej, świece, pasek, płyn hamulcowy)

w Krakowie 2127 PLN brutto. W tym wymiana płynu hamulcowego 459 :mad: Filtru klimatyzacji nie wymieniali, poza tym tylko czynności wg książki serwisowej (olej, świece, pasek, płyn hamulcowy)
litr płynu to jakieś 80 zł, to dość cenią się za robociznę. U mnie za wymianę płynu policzyli 0,5 roboczogodziny (o ile dobrze pamiętam 100 zł)

Ile kosztowal Was przeglad przy 45 000 (z materialami)? Warto zlecic robienie czegos "ekstra"?

Wiesniactwo to psucie szlachetnej krwi Alfy Romeo podrobkami z Ali. Natomiast wspieranie ukochanej marki z jednoczesnym rozsądnym wydawaniem pieniedzy to podejscie biznesowe, szlachente i takie co prowadzi do bogactwa.

Po za tym radze ograniczyc jedzenie chinskich zupek - bo pytania nie zrozumiales. Grzecznie pytam o koszt przegladu i czy warto wydac jakies ekstra $$$ na ubogacenie marki i wzmocnienie swojej fury.

Ktoś przerabiał w obecnym roku 4ty przegląd na 60tys. Jaki koszt mógłby być? Oprócz oleju i świec no i paska zmieniają też płyn hamulcowy? Co prawda mi do 60 jeszcze z 5 brakuje ale czas wybije.

Wiesniactwo to psucie szlachetnej krwi Alfy Romeo podrobkami z Ali. Natomiast wspieranie ukochanej marki z jednoczesnym rozsądnym wydawaniem pieniedzy to podejscie biznesowe, szlachente i takie co prowadzi do bogactwa.

Po za tym radze ograniczyc jedzenie chinskich zupek - bo pytania nie zrozumiales. Grzecznie pytam o koszt przegladu i czy warto wydac jakies ekstra $$$ na ubogacenie marki i wzmocnienie swojej fury.

Jak chcesz wzmocnić to zrób ze chipa w silniku albo gdzie tam chcesz.

Ktoś przerabiał w obecnym roku 4ty przegląd na 60tys. Jaki koszt mógłby być? Oprócz oleju i świec no i paska zmieniają też płyn hamulcowy? Co prawda mi do 60 jeszcze z 5 brakuje ale czas wybije.

ja wlasnie robie w pol-carze i wyjdzie 3,3k pln, olej,filtry,swiecie,pasek takze tragedia, dobrze ze juz gwara sie konczy bo trzeba uciekac z ASO

Podobno jeszcze płyn hamulcowy przy 4tym. Na 60tys.
Ja właściwie wszystko mam swoje, i najchętniej wszystko prócz olej i ten płyn bym sobie sam zrobił. Ale pewnie by było że nie wolno. Lub na kogo się trafi.

za kilka dni podam cene ósmego przegladu (przy 120tkm) w ASO w Lublinie.., zobaczymy jak wyjdzie , przeglad podbny do tego przy 60 tkm , czyli swiece, paski itd zobaczymy

Jesienią tez czeka mnie 60tys przegląd/serwis. Ja dodam do tego wymianę oleju w tylnym moście. Zastanawiam się kiedy wymiana oleju w skrzyni? Może troszkę za wcześnie? Auto eksploatowane delikatnie.

Jesienią tez czeka mnie 60tys przegląd/serwis. Ja dodam do tego wymianę oleju w tylnym moście. Zastanawiam się kiedy wymiana oleju w skrzyni? Może troszkę za wcześnie? Auto eksploatowane delikatnie.

Mimo wszystko po 8 latach warto

Amortyzatory
Powrót