[Giulia] Zakup używanej Giulii - 2.0 200km

• Autor wątku Autor wątku Drst
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

Drst

Nowy
Auto
159SW 1.9 175km 2007, Giulia 2017 2.0TB 200KM
Witam.

Dawno mnie tu nie było ale widzę że forum nadal działa. Jestem zdecydowany na zakup używanej Giulii w wersji jak w temacie - 200konnej 2 litrowej benzyny.
Przy budżecie 100k znajdę 2017 rocznik. Na co zwrócić uwagę? O co pytać? Słabe punkty? Od 10 lat jeżdżę AR ale o Giulii nie wiem za wiele.

Z góry dzięki za pomoc i podpowiedzi.

Przewal pierwsze 100 wątków w dziale i bedzies miał pogląd. Ogólnie to nie ma się czego bać, jakość na wysokim poziomie a styl nadal nie do podrobienia [emoji41]

Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka

Poza oczywistymi rzeczami sprawdziłbym przy jakich przebiegach był wymieniany olej oraz czy nic nie stuka podczas manewrowania na parkingu (skręcanie/prostowanie kół przy małych prędkościach) - mi wymieniali przekładnię na gwarancji, a to podobno dość wysoki koszt.

do sprawdzenia przede wszystkim auto pod kątem błędów, stanu akumulatora i elektroniki. dodatkowo obejrzyj z przodu po otwarciu maski chłodnice w prawym górnym narożniku- szukaj śladów różowego osadu- oznaka nieszczelnej chłodnicy - częsta przypadłość.

To jeszcze mam pytanie o system multimedialny przed liftem. Słyszałem już sporo narzekania ale właściwie czemu? Nie mogę znaleźć żadnego sensownego materiału na youtube.

jak ma AA i CP a jeszcze jak fabryczna navi to jest oki- nie wiem z czego sie wzięło ale jak ostatni byłem w salonie to mało mnie krew nie zalała na ten dotykowy ekran i zagmatwane menu

dodatkowo obejrzyj z przodu po otwarciu maski chłodnice w prawym górnym narożniku- szukaj śladów różowego osadu- oznaka nieszczelnej chłodnicy - częsta przypadłość.
Rozumiem, że to powinni ogarnąć w ramach gwarancji? Zatem jeżeli auto jeszcze na gwarancji, taki wyciek chyba nie powinien być niczym mocno negatywnie rzutującym na dany egzemplarz? A jeżeli po gwarancji, to rozumiem, że mógłby być przyczynkiem do negocjacji ceny.

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka

nie rozstrzygam kwestii gwarancji tylko aspekt problemu- koszt wymiany z robota nie będzie raczej mały- sama chłodnica około 2-3 tys.

Co do multimediów, dla mnie po kilkunastu tys km użytkowania stwierdzam, ze są ok. Nic więcej nie potrzeba. Jak potrzeba to aa/cp załatwia temat (ja narazie się wstrzymuje z zakupem modułu). Z navi oem nie korzystam. Brak dotyku to brak upalcowanego ekranu czyli latania ze szmatka co drugi dzień. Jakość ogólna moim zdaniem na wysokim poziomie. To moja pierwsza alfa i się nie zawiodłem jak narazie. Wiadomo w paru aspektach moznaby coś poprawić (wykończenie bagażnika, system audio - czyt. w hk normalny sub a nie open air bo to nie gra, boczki drzwi). Ogólnie w tej cenie relacja cena/jakość/design/frajda to ciężko w mojej opinii o konkurencje.
Powodzenia w zakupie.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Co do multimediów, dla mnie po kilkunastu tys km użytkowania stwierdzam, ze są ok. Nic więcej nie potrzeba. Jak potrzeba to aa/cp załatwia temat (ja narazie się wstrzymuje z zakupem modułu). Z navi oem nie korzystam. Brak dotyku to brak upalcowanego ekranu czyli latania ze szmatka co drugi dzień. Jakość ogólna moim zdaniem na wysokim poziomie. To moja pierwsza alfa i się nie zawiodłem jak narazie. Wiadomo w paru aspektach moznaby coś poprawić (wykończenie bagażnika, system audio - czyt. w hk normalny sub a nie open air bo to nie gra, boczki drzwi). Ogólnie w tej cenie relacja cena/jakość/design/frajda to ciężko w mojej opinii o konkurencje.
Powodzenia w zakupie.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Dzięki, właśnie zależy mi na AA tylko jeśli chodzi o multimedia, nic więcej.

Znajdź po prostu uczciwego sprzedającego i się ciesz z auta :)
Ja jeżdżę taka wersja jak szukasz od 2,5 roku i nie mam uwag do auta.
Gwarancja uśmiechu za każdym razem, gdy do niego wsiadasz [emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Dzięki, właśnie zależy mi na AA tylko jeśli chodzi o multimedia, nic więcej.

Nie wiem czy w kolejnych update'ach infotainmentu to naprawili ale w przedliftowych Giuliach Android Auto dzialal na 2/3 ekranu, pozostala 1/3 zajmowalo logo AA. W poliftach AA dziala na pelnym ekranie

Amortyzatory
Powrót