[Giulia] GFB DV+ - zakup grupowy

Jak ktoś się nie załapał na zakup grupowy to wziąłem po 2 szt z rodzaju więcej na stan ale już po normalnej cenie
Zapraszam www.gofastbits.pl

Paczka jest już dziś w Niemczech :) jeśli się DHL uwinie to jutro będą u mnie i przed weekendem wszystkie roześle.

To fajnie ,że tak szybko udało się to ogarnąć;)

Zawory wjechały na stan.
Jutro pakowanie i wysyłki.
73.jpg

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

Wszystkie zaworki w paczkach
Przy okazji wszystkie zaworki dedykowane do Giulii/Stelvio już poszły
Zostały 3 szt T9356 (Giulia/Stelvio Q /Giulietta 1.4)
T9354 2szt (Giulietta QV)

Jak macie możliwość podzielcie się ze mną fotkami z montazu :) z chęcią wrzucę je na fanpage firmowy

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

No i opiszcie odczucia z jazdy

No i kolejny zaworek DV+ zamontowany, tym razem w Giulietta. Wrażenia tak jak w przypadku mojej Giulii, auto chętniej reaguje na gaz, jazda jest płynniejsza i przyjemniejsza. Jak to ujęła właścicielka, moja druga połówka, auto się "nie zastanawia" po wciśnięciu gazu i nie gaśnie jak da go za mało [emoji41]
98.jpg

Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka

No i kolejny zaworek DV+ zamontowany, tym razem w Giulietta. Wrażenia tak jak w przypadku mojej Giulii, auto chętniej reaguje na gaz, jazda jest płynniejsza i przyjemniejsza. Jak to ujęła właścicielka, moja druga połówka, auto się "nie zastanawia" po wciśnięciu gazu i nie gaśnie jak da go za mało [emoji41]
98.jpg

znaczy sie polecasz zalozyc to to do auta zony i nie bedzie marudzic ze jej sie auto zepsulo ?

w

znaczy sie polecasz zalozyc to to do auta zony i nie bedzie marudzic ze jej sie auto zepsulo ?

w
No pewnie, założyłem u siebie, jej auto było z zaworem chwilę później.
Polecam z czystym sumieniem

Jeszcze jakiś feedback Panowie ??

Feedback: Ja ciągle nie zainstalowałem.brak czasu. ale jest ładny :)

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka

Ja dziś zamontowałem.

Udało się rozebrać zawór bez zniszczenia, polecam delikatnie podważać plaskim nożem do papieru / żyletką, chodzi o to żeby siłę równomiernie rozłożyć na jak największą powierzchnię. Ale znaczenie może mieć też to że rozbierałem nieużywany zawór :)

Cała wymiana jest prościutka. Jedynie montaż w aucie jest minimalnie utrudniony z kilku powodów:
- po dołożeniu DV+ cały zawór jest większy i trochę napiera na kable do cewek zapłonowych (chyba) które są za nim, ale da się wcisnąć
- nowe śruby z końcówką torx wkręcają się dosyć ciężko, miałem do wyboru klucz w kształcie L (taki ala popularne imbusy, nie dało się nim dokręcić) i śrubokręt ala precyzyjny z wymiennymi końcówkami i gumową rączką - ledwo dokręciłem a gumowa rączka ledwo wytrzymała :) polecałbym małą grzechotkę z przedłużką i końcówkami torx
- zawór jest dość głęboko w komorze silnika i trzeba się schylać :p a turbo grzeje w okolicy :)

Wrażenia z jazdy narazie pobieżne, wykonałem tylko krótki przejazd testowy. Różnica na granicy jakiejkolwiek odczuwalności o ile w ogóle nie placebo ;) Być może coś jest w tej lepszej reakcji po odpuszczeniu gazu, ale potrzebuję więcej czasu w normalnej eksploatacji żeby ocenić i zaobserwować czy może jakieś zawahania / braki płynności się nie złagodzą

PXL_20201107_151556618.jpg PXL_20201107_161615533.NIGHT.jpg

czy zabawa w to ma sens jezeli mam wsadzone inne turbo do mito? (TD04 ponad 250km/335NM)

Amortyzatory
Powrót