Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Było psuć.
co to wnosi do tematu ? ...
sprawdz kostke w klapie, moze ktorys kabel przetarty/nie styka. u mnie podobnie, zalezy jak mocno trzasne klapa bagaznika![]()
Miał ktoś kiedyś taki piękny obraz z kamery cofania?
Pokaż załącznik 273139
takie właśnie efekty? na gwarancję niestety nie pojedziesz skoro masz kamerę dokładaną.u mnie podobnie, zalezy jak mocno trzasne klapa bagaznika
Ja nie mam Ori wtyczki przy kamerze. Dorabiana, pewnie mi tam nie styka.ten obraz faktycznie coś pokazuje i się zmienia? czy tylko są artefakty i/lub braki kolorów/jasności, czy to ttotalne badziewie coś zawieszone np jakby na chwilę ruszyła kamera obraz się zatrzymał?
takie właśnie efekty? na gwarancję niestety nie pojedziesz skoro masz kamerę dokładaną.
Może kable w przejściu do klapy padają (tymbardziej że masz dokładane)? w Giuliettach czy 159 migające tylne oświetlenie, problmey z wycieraczką, problemy z zamkiem, palące się bezpieczniki to był standard po kilku latach (u pechowców) kilkunastu normalnie - winne kable w przelocie do klapy na których kruszyła się izolacja, przerywały się, zwierały z innymi itp może dalej tego nie ogarnęli (w przypadku kozaka to jako dokładane kable to już w ogóle, może źle ułożone, słabej jakości itp)?
lipa że tak się dzieje i jak się okazuje nie pierwszy samochód na forum z takim problemem. może da się styki w tych wtyczkach powyjmować i popodginać w razie czego? skoro są czyste to wygląda jakby nie przyciskały pinuwystarczająco mocno i z czasem tracą kontakt dobry.Dobra temat ogarnięty po wskazówkach [MENTION=79678]kozak[/MENTION]
Wykręciłem panel, wypiąłem wtyczki, popryskałem kontakt sprayem, spiąłem i zadziałało.
Także typowy problem "wtyczkowy", ale co było przyczyną to nie wiem, bo ani nie brudne, ani nie luźne..