czasem też się zastanawiałem czy pedał wcisnąłem wystarczająco albo przycisk nie za krótko albo nie za szybko. ciężko powiedzieć jak zdarza się to raz na miesiąc czy dwa w sytuacji kiedy się nie spodziewam i nie skupiam. w każdym razie chciałem podkreślić że tego typu zachowanie się zdarza każdemu i wydaje się nic nie znaczyć (i w nowym i po 2 latach) - już kolega [MENTION=79655]izan10[/MENTION] się podpinał z tym pod ewidentną usterkę u kolegów a to raczej dwie osobne sprawy, jedno usterka a drugie cecha
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
Ja również potwierdzam TTTM. Na rok użytkowania auta zdarzyło się 2 lub 3 razy, że za pierwszym naciśnięciem guzika nie odpalił, ale za drugim nie było już problemu. Zapadający się pedał hamulca lub chrobotanie też miałem. O ile dobrze pamiętam to przytrafiało mi się to kiedy wsiadałem do auta i nie odpalałem dłuższą chwilę - słychać było jakby komputer zaczął rozłączać obwody, podobnie jak dzieje się jakiś czas po zamknięciu/zazbrojeniu auta.
I mnie dzisiaj dopadł P26E4-00, w związku z tym chciałbym się dobrać do przekaźników w prawym nadkolu,
Pierwsza trudność jaka się pojawiła to zdjęcie osłony z prawego nadkola, ktoś się orientuje jak zdjąć tą osłonę, bez użycia siły?
Tak, żeby wyrównać wiedzę, mowa jest o tym okienku w nadkolu https://www.alfabb.com/attachments/p...s-jpg.1636106/
marekkoczta, podtrzymujesz tezę, że są tam jakieś śrubki ?
Złoto![]()
Siema, mnie też dopadł ten sam problem zdjąłem koło osłonę i wymieniłem ale koledzy coś pisali że najbliżej silnika czyli ten z lewej strony - tak to odczytałem. Wymieniłem się okaże jak będzie. U mnie wraz z tą niedogodnością występował na desce błąd start stop .
a czemu nie wymienisz innych przekaźników, myślisz że one są w lepszej formie? normalnym jest problem z pompą obiegu chłodniczego choćby. Moja ma ponad 6 lat, żadna usterka jeszcze nie wystąpiła związana z tymi przekaźnikami, ale prewencyjnie planuję wkrótce wymienić wszystkie - grosz i chwila roboty a spokój na parę lat gwarantowany.
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.