Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
W Giulii Q4 wymieniłem oleje w napędzie po przebiegu ok. 31tys i o ile tył był czarny, zdecydowanie do wymiany pewnie już z 5tys km wcześniej, tak przód był jaśniutki jak nowy.
Czesc, czy dobrze rozumiem:
Przednia os - DA 10
Tylnia - DA 11
Mechanizm - DA 9
Pol litra na kazdy element?
Z gory dziekuje!
mechanizm - 0,7 litra
tył - 1,1 litra
przód - 0,5 litra
Do przodu możesz lać to samo co na tył - jak kupisz 2 litry DA11 to akurat ogarniesz oba dyfry. Ja lałem zamiennik z ravenola do dyfrów, a do mechanizmu dorwałem oryginalny.
nie pisz głupot w sprawie oleju bo rozwali sobie przeniesienie napędu- przedni i tylny dyfer ma zupełnie inne oleje- przedni ma dużo gorsze warunki pracy (mniej oleju wyższa temp pracy z racji umieszczenie przy misce olejowej silnika). a co do dostępności - wszystkie są dostępne ASO Zasady w Krakowie- zadzwonić i wysyłkowo z dnia na dzień.
bardzo znany zakład wleje i kujawski jak na tym zarobi a potem użytkownik będzie miał kłopot jak coś klęknie.
olej jest dostępny w wielu ASO bez problemu- nie wiem kiedy i jak szukałeś.
a co do warunków - moim zdaniem 30 tkm na przedni to i tak za dużo takie ma tam warunki- tylny w tym porównaniu to sanatorium. Przepraszam ale widzę co zlewałem przód to dramat-- jest go tylko 0,5 litra i tu jest kłopot.