Schemat instalacji czujników poziomowania stelvio

Herhor

Nowy
Auto
Alfa Stelvio Lusso
Ponieważ jestem na etapie instalowania czujników poziomowania do xenonów, proszę o schemat jeżeli takowy istnieje, którędy poprowadzone są kable.

Także byłbym zainteresowany schematem.

Jakie elementy trzeba zakupić do pełnej konwersji świateł przednich stelvio z USA by było poziomowanie, doświetlanie zakrętów i ogólnie poprawna praca ?
- reflektory EU z poziomowaniem i skrętne czyli wszystkie bixenon,
- czujnik 1307213007 przód,
- czujnik 1307213013 tył,
...i co jeszcze ? Jest ktoś zorientowany jakich wiązek szukać (jakieś numery, oznaczenia) i gdzie można nabyć poza ASO ?

Znowu to samo co nowy użytkownik to temat wraca. Czytać ponoć Polacy są w tym do tylu. Lampy musza być Europa stelvio czujnik prawy z tylu montujesz na wąchaczu drugi z przodu po lewej stronie. Do każdego czujnika idą 3 przewody które dokładasz do centralki afls które znajduje sie po prawej stronie z boku schowek trzeba wyjąc.
kable kładziesz jak chcesz i kiedy chcesz.

Ciężko czasem coś znaleźć i wyłuskać z wątków o wszystkim i o niczym, ten będzie krótki ale łatwy do odszukania i nie nowy a odświeżony, mam nadzieję, że też rzeczowy i wyczerpie temat.

Więc jeszcze pytanie - wtyczki na kablach z afls USA pasują p&p do lampek EU czy trzeba dokładać jakieś piny/przewody by działały wszystkie funkcje ?
Skąd wziąć przewody czujnik-afls tył i czujnik-afls przód gdy tych nie ma (czasem są w usa, czasem nie) ? Ewentualnie jakiś schemat takich kabelków i skąd do niego odpowiednie wtyczki ?

Ciężko czasem coś znaleźć i wyłuskać z wątków o wszystkim i o niczym, ten będzie krótki ale łatwy do odszukania i nie nowy a odświeżony, mam nadzieję, że też rzeczowy i wyczerpie temat.

Więc jeszcze pytanie - wtyczki na kablach z afls USA pasują p&p do lampek EU czy trzeba dokładać jakieś piny/przewody by działały wszystkie funkcje ?
Skąd wziąć przewody czujnik-afls tył i czujnik-afls przód gdy tych nie ma (czasem są w usa, czasem nie) ? Ewentualnie jakiś schemat takich kabelków i skąd do niego odpowiednie wtyczki ?

Swiateł przednich nie przerabiasz kostek zostają. Kabli nie ma nie czytałeś znowu. Kostki kupisz nawet na aledrgo. Schemat podawałem juz na kaciku. Jak kupisz czujniki i sie pochwalisz to dam ci schemat jak nie znajdziesz opisu.

Ma ktoś takie kabelki na sprzedaż, przód i tył na nie gnijacych przewodach, nie muszą być ori bo chyba takich nie ma, tak mi powiedzieli w aso, są kompletne wiązki podwozia w chyba 7 konfiguracjach, osobno do czujników brak.
Może być transakcja wiązana wraz z porządną przeróbką światełek tył usa na eu ;)

Ma ktoś takie kabelki na sprzedaż, przód i tył na nie gnijacych przewodach, nie muszą być ori bo chyba takich nie ma, tak mi powiedzieli w aso, są kompletne wiązki podwozia w chyba 7 konfiguracjach, osobno do czujników brak.
Może być transakcja wiązana wraz z porządną przeróbką światełek tył usa na eu ;)

Musisz sam zrobic lub jak chcesz jak wyslesz lampy do przerobki to zrobie ci kabelki.

Ok. Lutujesz mocne ledy, bo gdzieś tu na forum czytałem, że niektóre firmy przerabiają na słabych, słabo widocznych w dzień w ciemniejszych lampach z usa ?

Wstawiam takie zeby zeby klienci dzwonili i reklamowali i pisali na forach głupoty. Na takie sprawy jest priv jak jesteś zainteresowany.

Może być czujnik z przodu po prawej ?
Tak pokazuje obrazek z instrukcji.

poziomowanie.jpg

Sprawdzę jeszcze ale wydaje mi się, że na obu. Za to z tyłu nie było w żadnym, trzeba było wywiercić.

na Stelvio czujnik w przodu jest po lewej strone, w tylu - po prawej.

Jak już zamontujesz u siebie to napisz pełną instrukcje co, gdzie i jak zrobiłes. Ja bd musiał u siebie założyć w niedalekiej przyszłości.

Jak już zamontujesz u siebie to napisz pełną instrukcje co, gdzie i jak zrobiłes. Ja bd musiał u siebie założyć w niedalekiej przyszłości.

Faktycznie przydał by się kompletny instruktaż z fotkami w jednym wątku od montażu po adaptacje wszystkiego mesem/alfa obd.

Miejsce pod czujniki na saniach jest po obu stronach, tak wynika z fotek zdemontowanych sań, na których widać, że czujnik jest po lewej tak jak tu wszyscy piszą czyli niespecjalnie zgodnie z instrukcją montażu w stelvio i wymaga dłuższego kabelka, nie wiem którędy w EU on jest prowadzony, u mnie na styk wystarczy by go poprowadzić przodem za chłodnicami, za silnikiem musiałby przebiegać obok turbiny gdzie jest ciepło, gdzieś dołem może byłoby lepiej, wymagało by to zdemontowania osłon i najlepiej kanału lub podnośnika.

Przydało by się foto pinów modułu gdzie dokładnie podłączać te kabelki, z numeracją pinów. Na razie wiem tylko, że 1 z czujników pod 7 modułu, 5 z czujników pod 15 modułu, 4 tył pod 16, 4 przód pod 8. Niewiele mi to jednak mówi póki modułu nie zdemontuje.

Szczerze gdybym miał po blisku jakiegoś chętnego elektryka to lepiej taką robotę oddać fachowcowi co wie jak i którędy i od razu to uruchomi.

Ostatnia edycja:
Faktycznie przydał by się kompletny instruktaż z fotkami w jednym wątku od montażu po adaptacje wszystkiego mesem/alfa obd.

Miejsce pod czujniki na saniach jest po obu stronach, tak wynika z fotek zdemontowanych sań, na których widać, że czujnik jest po lewej tak jak tu wszyscy piszą czyli niespecjalnie zgodnie z instrukcją montażu w stelvio i wymaga dłuższego kabelka, nie wiem którędy w EU on jest prowadzony, u mnie na styk wystarczy by go poprowadzić przodem za chłodnicami, za silnikiem musiałby przebiegać obok turbiny gdzie jest ciepło, gdzieś dołem może byłoby lepiej, wymagało by to zdemontowania osłon i najlepiej kanału lub podnośnika.

Przydało by się foto pinów modułu gdzie dokładnie podłączać te kabelki, z numeracją pinów. Na razie wiem tylko, że 1 z czujników pod 7 modułu, 5 z czujników pod 15 modułu, 4 tył pod 16, 4 przód pod 8. Niewiele mi to jednak mówi póki modułu nie zdemontuje.

Szczerze gdybym miał po blisku jakiegoś chętnego elektryka to lepiej taką robotę oddać fachowcowi co wie jak i którędy i od razu to uruchomi.

wystarczy poprowadzic z lewej strony prosto i wyjdziesz za radiem zamiast pisac miałes zadzwonic i wszystko bym powiedzial.

Amortyzatory
Powrót