Napisał
pawelbr
Faktycznie przydał by się kompletny instruktaż z fotkami w jednym wątku od montażu po adaptacje wszystkiego mesem/alfa obd.
Miejsce pod czujniki na saniach jest po obu stronach, tak wynika z fotek zdemontowanych sań, na których widać, że czujnik jest po lewej tak jak tu wszyscy piszą czyli niespecjalnie zgodnie z instrukcją montażu w stelvio i wymaga dłuższego kabelka, nie wiem którędy w EU on jest prowadzony, u mnie na styk wystarczy by go poprowadzić przodem za chłodnicami, za silnikiem musiałby przebiegać obok turbiny gdzie jest ciepło, gdzieś dołem może byłoby lepiej, wymagało by to zdemontowania osłon i najlepiej kanału lub podnośnika.
Przydało by się foto pinów modułu gdzie dokładnie podłączać te kabelki, z numeracją pinów. Na razie wiem tylko, że 1 z czujników pod 7 modułu, 5 z czujników pod 15 modułu, 4 tył pod 16, 4 przód pod 8. Niewiele mi to jednak mówi póki modułu nie zdemontuje.
Szczerze gdybym miał po blisku jakiegoś chętnego elektryka to lepiej taką robotę oddać fachowcowi co wie jak i którędy i od razu to uruchomi.