Ponieważ jestem na etapie instalowania czujników poziomowania do xenonów, proszę o schemat jeżeli takowy istnieje, którędy poprowadzone są kable.
Ponieważ jestem na etapie instalowania czujników poziomowania do xenonów, proszę o schemat jeżeli takowy istnieje, którędy poprowadzone są kable.
Także byłbym zainteresowany schematem.
Jakie elementy trzeba zakupić do pełnej konwersji świateł przednich stelvio z USA by było poziomowanie, doświetlanie zakrętów i ogólnie poprawna praca ?
- reflektory EU z poziomowaniem i skrętne czyli wszystkie bixenon,
- czujnik 1307213007 przód,
- czujnik 1307213013 tył,
...i co jeszcze ? Jest ktoś zorientowany jakich wiązek szukać (jakieś numery, oznaczenia) i gdzie można nabyć poza ASO ?
Znowu to samo co nowy użytkownik to temat wraca. Czytać ponoć Polacy są w tym do tylu. Lampy musza być Europa stelvio czujnik prawy z tylu montujesz na wąchaczu drugi z przodu po lewej stronie. Do każdego czujnika idą 3 przewody które dokładasz do centralki afls które znajduje sie po prawej stronie z boku schowek trzeba wyjąc.
kable kładziesz jak chcesz i kiedy chcesz.
Ciężko czasem coś znaleźć i wyłuskać z wątków o wszystkim i o niczym, ten będzie krótki ale łatwy do odszukania i nie nowy a odświeżony, mam nadzieję, że też rzeczowy i wyczerpie temat.
Więc jeszcze pytanie - wtyczki na kablach z afls USA pasują p&p do lampek EU czy trzeba dokładać jakieś piny/przewody by działały wszystkie funkcje ?
Skąd wziąć przewody czujnik-afls tył i czujnik-afls przód gdy tych nie ma (czasem są w usa, czasem nie) ? Ewentualnie jakiś schemat takich kabelków i skąd do niego odpowiednie wtyczki ?
Ma ktoś takie kabelki na sprzedaż, przód i tył na nie gnijacych przewodach, nie muszą być ori bo chyba takich nie ma, tak mi powiedzieli w aso, są kompletne wiązki podwozia w chyba 7 konfiguracjach, osobno do czujników brak.
Może być transakcja wiązana wraz z porządną przeróbką światełek tył usa na eu![]()