Zadzwoniłem dzisiaj do serwisu i rzeczywiście mają takie szyby pod nazwą laminowane 930zł sztuka, dostępność trzy dni. Ja u siebie ma opcje 7H6, ale szyby boczne zwykłe, ciekawe czy te szyby mają znaczek ucha w oznaczeniu jako ciche, tak jak jest na szybie czołowej. Mocno mnie korci aby je wymienić i od razu wygłuszyć całe drzwi.
Czy zamiana w Giulii szyb bocznych przednich zwykłych na laminowane wymaga wymiany innych elementów ?
Stelvio.
Wymieniłem szyby boczne na akustyczne i znaczącej różnicy w ciszy nie zauważyłem. Fakt, że tylko wymieniłem szyby a drzwi nie wytłumiłem, może przy wygłuszonych drzwiach jest lepiej.
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
Ja mam akustyczne boki i przód, wyciszone przednie (tylko) drzwi, podwójne uszczelki a i tak od 130 lusterka świszczą aż "miło".
Na razie testowałem tak do 150, ale jest naprawdę ok. Nie jest to poziom np Q5, ale przynajmniej nic nie gwiżdże. Przed zmianą szyb miałem często wrażenie, że okno jest niedomknięte, teraz takiego odczucia nie ma. Poza tym czuć znacznie lepszą izolację akustyczną od zewnątrz. Stojąc w korku nie słychać tak innych pojazdów. Wcześniej miałem wrażenie, że te pojedyncze szyby w ogóle nie izolują. Co do świszczenia lusterek nie zauważyłem tego u mnie.
No ja właśnie mam wrażenie jakby nie domknięcia. A nawet slupek B wyciszyłem na maksa.
Lusterka niemożliwe żeby przy 150 nie szumiały. Albo jakiś ewenement albo problem ze słuchem albo głośno słuchasz radia :-) :-) :-).
To nie jest tak, że przy 150 jest cisza Natomiast wcześniej ewidentnie był problem z szumem od strony okien. Jedziesz 120, w samochodzie ogólnie względna cisza i sprawdzasz tylko czy nie domknąłeś okna bo coś gwiżdże / szumi. Teraz ogólny hałas opływu nie wybija się jakoś ponad hałas od opon czy silnika, czyli super cicho nie jest, ale już nie domykam okien na siłę