Dzisiaj w końcu dostałem "blachy" i mogłem zajechać do epsonix na kalibracje fotela . Jak przypuszczaliśmy po zdjęciu ograniczników kalibracja przebiegła pomyślnie i pamięć działa jak powinna.
Kolejny problem rozwiązany![]()
fajnie że zrobiliśmy, ale jakoś to
no nie, nie my, akurat Yani autor MESa mi napisał w czym problem - widocznie rozkminiali podobny przypadek już w przeszłości bo miał na to skargi i musiał się tym zająć. inna sprawa że FCA poszła na jakieś skróty - co to jest założyć jakieś plastikowe tulejki na USA (pewnie dopasowanie do wymogów homologacyjnych tam) ale olali fakt że kalibracji się nie przejdzie.
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
Też, mam problem z pamięcią fotela (Giulia US), czy ktoś może mi nakreślić jak przeprowadzić ręczną kalibrację fotela? Po kilkukrotnej nieudanej próbie kalibracji przez kompa, między zegarami wyświetla mi się komunikat o manualnej kalibracji. Te tulejki aby zdjąć duża jest zamota? Trzeba wyciągać fotel?
podważ śrubokrętem i wywal w pizdu.
Faktycznie, ograniczniki z tworzywa udało mi się namierzyć i wywalić. Czy jest ktoś wstanie napisać krok po kroku jak wykonać ręczną kalibrację fotela?
MES > wybierasz samochód > wybierasz system "climate control" > wybierasz moduł "comfort seat and wheel" > F10 Connect > podłączasz niebieską przejściówkę do interfejsu > F7 adjustments > system calibration