• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[Stelvio] Pamięć foteli nie w pełni działa, błąd kalibracji

po co kątówkę jak to zwykłymi kombinerkami wychodzi?- one są na wcisk i maja rozcięcie.

Ok, być może, może ktoś by tą forumową wyszukiwarkę ogarnął by cokolwiek można było wyszukać i by nie trzeba było szykować kątówki do cięcia tulei gdy w sumie można te plastikowe dystanse paluszkiem obrócić, wcisną wy by wyskoczyły z prowadnicy i wydłubać czymkolwiek ?

jasne, zrób, albo wynajmij informatyka. generalnie tu się nie przelewa ani finansowo ani mocami ludzi o ile wiem.

a z resztą po ? nie szuka się na wyszukiwarce forumowej, tylko w googlach wymuszając szukanie na stronie - jedynie często trafia nie na tą stronę forum (bo ludzie mają róznie posutawianą ilość postów na stronę), trafiasz jednak do wątku i tam już sobie skrolujesz. Magiczne zaklęcie do googli jest site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio i dopisujesz czego szukasz...

Panowie. Bawiłem się kalibracją fotela, bo za daleko odjeżdżał, No i..... coś strzeliło i oczywiście kalibracji nie przeszedł. Teraz tylko delikatnie odjeżdża nie gniecie nóg z tyłu, prędzej była tragedia i w sumie oto mi chodziło. No ale.... Jestem ciekaw co się stało, co poszło nie tak ??? Znalazłem w prowadnicy suwaka fotela takie kawałki jak na zdjęciu. Ktoś wie co to jest?

Panowie. Bawiłem się kalibracją fotela, bo za daleko odjeżdżał, No i..... coś strzeliło i oczywiście kalibracji nie przeszedł. Teraz tylko delikatnie odjeżdża nie gniecie nóg z tyłu, prędzej była tragedia i w sumie oto mi chodziło. No ale.... Jestem ciekaw co się stało, co poszło nie tak ??? Znalazłem w prowadnicy suwaka fotela takie kawałki jak na zdjęciu. Ktoś wie co to jest?

Tak kawalki szyny od spodu o ktorych porusza sie fotel.

sądzę że raczej kompletować coś z używki. miałeś coś pod fotelem że doszło do awarii? kulki to tam nie kojarzę żadnej też - bardzo dziwny widok - z ciekawości po powrocie z urlopu looknę na zdjęte fotele które mam w piwnicy - moze jakiś bebech się dla Ciebie jakby co też znajdzie

Ooo ...Super by było jak byś zobaczył jak to u Ciebie wygląda i czy coś byś znalazł dla mnie. :)Ogólnie pod fotelem nic nie było, myślę że zmęczenie materiału jak ten fotel się przesuwa tysiące razy. Ogólnie wszystko chodzi z elektryką,.. do przodu na maxa mogę przesunąć i do tyłu też. Jedyny problem to brak dokończenia kalibracji w (alfaObd), ciekawe też jest to że ta kalibracja się nie udaje, ale wykonuje do końca ją komp. I po tym mogę zapisać fotel normalnie. Jedyna różnica w tym ,że fotel przesuwa się teraz do tyłu minimalnie ,wcześniej było to dużo więcej

Ostatnia edycja:
przypomnij się w przyszłym tygodniu - na ten moment jestem jakieś 1000km od tych foteli (snowboardzik w Dolomitach)

Tulejki sie wyjmuje, ja podwazam zagietym szpikulcem? Przerwanie kalibracji to brak pamieci lusterek i pamieci polozenia fotela przod/tyl, dziala tylko kat oparcia i gora/dol. Wylacza to odjezdzanie fotela przy wysiadaniu
Walczyłem z czymś innym i przy okazji zwaliłem sobie kalibrację foteli/lusterek, wcześniej działało. Nie działa, jak piszesz wyżej, pamięc przód/tył, lusterek i easy entry.
Bawiłem się z tą ręczną kalibracją co to niby powinna ją przywrócić ale coś mi nie wychodzi. Pytanie czy robię coś źle czy trzeba to koniecznie wykonać MES'em (pytam na wszelki bez próbowania bo czytałem, że miałeś z tym jakiś kibel swego czasu)?
Wersja EU, mam tam też szukać tych tulejek i je wywalać?

w eu tulejek nie ma, można z mes, można ręcznie - tylko ręcznie to się szybko robi, otwierasz auto i jazda p-t-p-t-oparcie p-t

Ni wafla recznie mi to nie dziala. To jadę mesem. Dzięki.

PS. Zrobione, działa. Ciekawe, że robiłem to z ręki z 5x i lipa. A zapuściłem raz z MESa i od ręki ruszyło jak trzeba. Choć różnica taka że ruchy przod-tyl wyglądały identycznie jak ja robiłem z przycisków ale oparciem MES nawet nie drgnął.

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót