Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
to akurat piłem do czegoś innego - że niby Q robię z Veloce. a tak, w Q słuszny rosso competizione rządzi, choć mimo że mi się podoba to brałbym inny
Tak dokładnie jest. Pod koniec marca 2020 pandemia i lockdown rozpoczęły się na dobre. Zamawiałem w tym czasie trochę części z ASO m.in. kompletną listwę progową (bo głupi uparłem się na nówkę). Na zewnętrzną cześć listwy czekałem "tylko" miesiąc. Wewnętrzną część dostałem na początku czerwca - dwa i pół miesiąca czekania na nie do końca potrzebny kawałek plastiku. Myślałem, że ASO w którym zamówiłem części robi mnie w bambuko więc co jakiś czas pytałem o dostępność elementu w innych - elementu nie było w całej Europie. I teraz wielki finał: listwa, która przyszła miała naklejoną datę produkcji 03.2020 - czyli 2 miesiące przeleżała gdzieś u "leniuchów".Sama przyjemność robić interesy z FCA - lampy wczoraj dostępne, dzisiaj przy składaniu zamówienia już lewe niedostępne, brak terminu dostawy...
Ta firma jest niepoważna
Daję update, bo w zaopatrzeniu FCA i inne miłe nowości. Ceny części bazowe od nowego roku mega poszły w górę - na lampach to zmiana +18,7% sobie wyliczyłem czyli musiałbym to oferować za 3800. Podobnie większość części jakie używam do retrofitów w przedziale od ok 15-25% na oko (szybko przeglądnąłem listę od dostawcy). No to chyba idą się paść pomysły wrzucenia na stronę sklepu popularnych części do Giulii/Stelvio, FCA jest walnięta na głowę, nie da się z nimi współpracować, tym bardziej że już nie raz części przychodziły nie te, otworzone bąbelki, zarysowane, a nawet raz złamany zaczep (nowy wyświetlacz 8.8 za ponad 3k) itp i potem się trzeba szarpać, odsyłać, reklamować i płacić za wysyłki.
Widać będę miał tym bardziej oryginalną Giulię ( i jeden kolega który się zdecydował też zamówić, pochwali się pewnie później jak w końcu przyjdą lampy)
zrezygnowałem z pomysłu dorzucenia na sklep internetowy wybranych gratów na retrofity czy upiększenia z oferty FCA, ta firma ani nie potrafi zapewnić dostaw (trzeba za nich buforować na swoim magazynie) ani ceny nie są stabilne, a dostarczane towary często porozrywane bąbelki, porysowane części czy część o innym numerze (inne opcje/niepasująca) włożona do pudełka z numerem jaki zamawiałem. źle się robi - totalne barany pracują we włoskim magazynie i jest tam chyba mega burdelMasakra z tą podwyżką, 15-25% to grube przegięcie.
najlepsze jest to że dostawca jak dostał zwrotkę z systemu że tylko lampy prawe są dostępne (już po złożeniu zamówienia) i od razu zatelefonował do mnie, ja kazałem zanulaować, zrobił to, a dzisiaj przyszły 2 prawe lampy do niego... tyle wiem, nie wiem nawet czy po starej cenie chociaż czy już na nową zmienili (niby nie powinni, ale - już z poprzednim dostawcą mi się zdarzyło że zamawiałem część to była za niecałe 400zł a przyszła już za prawie 1000 bo się im wymieniła już po złożeniu zamówienia). lewe niedostępne dalej, nawet już prawa wewnętrzna niedostępna (pewnie ja ostatnią kupiłem). no i teraz nawet nie wiem czy mam nie przyjmować tych prawych, bo nie wiem kiedy i za ile będą lewe.Czekam na relację i zdjęcia z wymiany lamp u kolegi.
ja czekam na feedback użytkowników, tym bardziej że 350 to jeszcze nie koniec u nich. podjadę jak już będzie ogarnięte finalnie w ich autach i trochę potestują.ps. A jeszcze bardziej czekam na relację z moda na 350km![]()
Aż mi się przypomniało, jak czekałem 5 miesięcy za felgami 20 cali z Stelvio QSama przyjemność robić interesy z FCA - lampy wczoraj dostępne, dzisiaj przy składaniu zamówienia już lewe niedostępne, brak terminu dostawy...
Ta firma jest niepoważna
Tak, widziałem na FB że sprzedajesz lampy stockowe EU tył, domyśliłem się że zrobiłeś upgrade na dymione. Teraz już wiem tez jaki masz nick na alfaholikach. wrzuć fotki, z czarną powinny się fajnie prezentować[MENTION=20089]epsonix[/MENTION] ja też zrobię sobie prezent na zająca w postaci lamp do Giulii![]()
No te co widziałeś u mnie gta/q2020+ tylko tu kolega w czarnej sobie zamontowal