• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Uszkodzona Alfa giulia Q - rady, sugestie

jprd taki gniot za 100 tys ? nawet tego nie oglądaj dramat

Nie ma dramatu moim zdaniem. Wytarguj na 80 i bierz. Ważne że w jedno miejsce jest uszkodzona a nie cala porozbijana

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka

Ostatnia edycja:
jprd znasz się trochę ? Maska wyprostowana dla picu tu jest cały przód do robienia łącznie z środkowa grodzią bo silnik dobił do wnętrza do tego podłużnica i górna belka masakra :(

Bierz, przecież ma tylko jedno miejsce jest uszkodzone - przód. :D
A teraz serio: chcesz to robić porządnie czy "na sztukę"? Uderzenie zatrzymało się na silniku - nie wiadomo w jakim jest stanie. Do zakupu carbonowa maska i przedni dolny spojler - drogie rzeczy. Podłużnica do odtworzenia. O szczegółach typu klejenie poduszek i deski nie wspomnę oraz tysiącu innych rzeczy których nie widać na tych zdjęciach nie wspomnę. Każde auto jest do naprawienia.

Mocno dostała, podłużnica złamana, druga na bank krzywa, nie wiadomo jak kielich. Brak info czy silnik nie dostał. Części drogie, maska, błotniki, dyfuzor z karbonu. Artysta pewnie da radę...

jprd znasz się trochę ? Maska wyprostowana dla picu tu jest cały przód do robienia łącznie z środkowa grodzią bo silnik dobił do wnętrza do tego podłużnica i górna belka masakra :(
To chyba zna się bardziej niż ty. Maska nie jest wyprostowana, bo jest carbonowa, nawet na zdjęciu widać kawałek wyrwanego carbonu

Wysłane z mojego Nokia 7.2 przy użyciu Tapatalka

już ją wyceniałem wstępnie na życzenie klienta. Części używane i naprawa ok 70 tyś

Maska nie jest wyprostowana, bo jest carbonowa,
Masakra czasami z wami dyskusja jak z Antonim o trotylu.
Maska jest wyprostowana dlatego właśnie bo jest karbonowa, stalowa by wyglądała jak mielonka .
Nigdzie nie napisałem ze była prostowana tylko że jest wyprostowana dla picu.
Kto się zna jak ty tego nie łyknie.

nie wiem oczu nie macie podłużnice się rozjechały obie na 100% w lewą stronę, zagięcie górnej i dolnej podłużnicy za kielichem od strony pasażera to norma w giulii nawet w przypadku lekkich uderzeń ( nawet na jednym ze zdjęć widać że sie cofnęło) - tu wszystko do wycięcia od ściany grodziowej do przodu. poduszki strzelone ciul wie co z silnikiem. Myślę ze same części to 50 tys na używanych. Nie wiem jak chcesz ogarnąć pole numerowe- tam jest alu odlew.

Ostatnia edycja:
zagięcie górnej i dolnej podłużnicy za kielichem od strony pasażera to norma w giulii nawet w przypadku lekkich uderzeń ( nawet na jednym ze zdjęć widać że sie cofnęło)
No fakt, zastanawiałem się czy kielich cofnięty i kolega ma rację, widać na zdjęciu gdzie korek zbiorniczka na płyn wjechal w podszybie

Wydaje mi się, że jeszcze silnik jest cofnięty trochę do tyłu :/

Tu jest lekko bita. Gdyby nie opłaty i transport to byłaby fajna okazja :)
Zobaczcie od 2:40. Auta przewożone są jak resoraki :) :)

[MENTION=85548]Karol1[/MENTION] jeśli nie wiesz co z silnikiem (a przy tym skrzynią itp.), a zapewne nie wiesz, bo i skąd, to odpuść, bo popłyniesz z kosztami. Wszystko jest do zrobienia ale dostała faktycznie grubo. Sama maska/splitter/lampy/zderzak, to już 25k..

- - - Updated - - -

Ps. Ale jakbyś się zdecydował, a Sparco nie podejdą, to chętnie odkupię ;p

Maska jest wyprostowana dlatego właśnie bo jest karbonowa, stalowa by wyglądała jak mielonka .
Widzę, że kultura i znajomością tematu nie grzeszysz...

Wysłane z mojego Nokia 7.2 przy użyciu Tapatalka

co nie zmienia faktu iż bez naprawdę dobrych oględzin można wyrzucić kasę w błoto. Auto wbrew pozorom na poważne uszkodzenia konstrukcyjne nie mówiąc o aspekcie mechanicznym

- - - Updated - - -

Sorki stary ale pieprznąłeś jak dzik w sosnę no i potem głupio się tłumaczysz odwracając kota ogonem. :cool:

[MENTION=85548]Karol1[/MENTION] jeśli nie wiesz co z silnikiem (a przy tym skrzynią itp.), a zapewne nie wiesz, bo i skąd, to odpuść, bo popłyniesz z kosztami. Wszystko jest do zrobienia ale dostała faktycznie grubo. Sama maska/splitter/lampy/zderzak, to już 25k..

- - - Updated - - -

Ps. Ale jakbyś się zdecydował, a Sparco nie podejdą, to chętnie odkupię ;p

Panowie faktycznie odpuszczę temat tej Alfy. Na zdjęciach oglądanych na tel. była warta uwagi w domu wszystko obejrzałem na "dużym ekranie" uszkodzenia są znaczne tak jak piszecie. Co do sparco będę miał na uwadze. Elementy karbonowe można naprawić, czy tylko szukamy nowych lub używanych?

Panowie faktycznie odpuszczę temat tej Alfy. Na zdjęciach oglądanych na tel. była warta uwagi w domu wszystko obejrzałem na "dużym ekranie" uszkodzenia są znaczne tak jak piszecie. Co do sparco będę miał na uwadze. Elementy karbonowe można naprawić, czy tylko szukamy nowych lub używanych?

Podziwiam ze chcesz kupić wrak za 100 tys

To złom warty tyle ile są warte jego części na szrocie.

nie wiem oczu nie macie podłużnice się rozjechały obie na 100% w lewą stronę, zagięcie górnej i dolnej podłużnicy za kielichem od strony pasażera to norma w giulii nawet w przypadku lekkich uderzeń ( nawet na jednym ze zdjęć widać że sie cofnęło) - tu wszystko do wycięcia od ściany grodziowej do przodu. poduszki strzelone ciul wie co z silnikiem. Myślę ze same części to 50 tys na używanych. Nie wiem jak chcesz ogarnąć pole numerowe- tam jest alu odlew.
Jak silnik dostał to co zerwało poduszki czy mocowania przy silniku?
Uderzenie poszło na skrzynie ,wał i tylny most jak nic po drodze się nie poddało.
Ruszony przedni słupek .

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót