Aktualizacja systemu,aby korzystać w pełni z aplikacji alfa connect

Czyż informacja o takim działaniu nie powinna być dostępna w umowie przedłużenia gwarancji?

Sent from my SM-G960F using Tapatalk
Miałem onstar w Ak przez kilka lat i tam było dobrowolne wysyłanie raportu diagnostycznego do wybranego serwisu. Naprawdę nie popadajmy.
Geolokalizację znają bo masz system ratunkowy.
Natomiast parametry pracy jednostki nie są dostępne.
Ponieważ connect Box czyta tylko i wyłącznie z parametry BC. Czyli szyna canB. I to na chwilę obecną 4 prokoły. To nie ciężarówka że masz zainstalowany system logistyczny.

Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka

Przepraszam za brak elegancji ale [MENTION=35971]dziadzia82[/MENTION] mocno się zdziwisz które protokoły i jak zestawione są w pakiecie. Dowiedziałem się, iż cały ten system jest w końcowej fazie wdrażania.

Niestety z tym sie nie zgodzę w tym momencie juz z wyprodukowanych pojazdach.
Sam connect box tylko i wyłącznie ma zwężona magistrale czyli max 6-8 protokołów.
Na przyszłość może tak .
Ale to już będzie wspólny system z PSA.
Pozdrawiam i za nic nie masz a o przepraszać.
Marek

Ostatnia edycja:
Po kolejnej aktualizacji connectboxa jakieś dziwy w aplikacji się pojawiły i dziwaczne powiadomienia na telefon przychodzą o przekraczaniu terenu parkingowego czy coś [emoji846]i to po włosku smsy notify[emoji6]
57.jpg

Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka

W lepszej jakości
58.jpg

Też to otrzymałem po wczorajszej aktualizacji w aucie, wygląda na bezsensowną funkcję. Bardziej pożyteczny byłby np. odczyt parametrów akumulatora
Wygląda na kompletny bezsens. Mam wszystko na "off" a i tak co się ruszę autem dostaję SMS i maila ostrzegającego po włosku [emoji846] o przekroczeniu limitu parkingowego

Wygląda na kompletny bezsens. Mam wszystko na "off" a i tak co się ruszę autem dostaję SMS i maila ostrzegającego po włosku [emoji846] o przekroczeniu limitu parkingowego

No pięknie! Ja na razie nie dostaję, ale się nieźle wku...ę jak zaczną przychodzić. Kupujemy auto za duże pieniądze, ratujemy markę AR ;) - a FCA odwdzięcza się nam... spamowaniem! :(

Tak to wygląda [emoji6]
71.jpg

Ja mam inne urządzenie, ale działające i realizujące te same opcje co MY ALFA CONNECT. Zamieszczony powyżej komunikat u mnie oznacza przemieszczenie samochodu poza określoną ilość metrów po zaparkowaniu. Krótko mówiąc przemieszczenie samochodu poza określony limit, limit ten określa się menu na stronie www lub w app. [MENTION=86722]Jarek74[/MENTION] - (trochę złośliwie) dopiero jak Ci świsną samochód to będzie kompletny bezsens czego sensownie nikomu nie życzę

Ale ja właśnie w menu mam to wyłączone. I to jest bezsens[emoji16]

[MENTION=18612]janek[/MENTION]74 - w menu ok, ale może trzeba to potwierdzić na stronie www.

No pięknie! Ja na razie nie dostaję, ale się nieźle wku...ę jak zaczną przychodzić. Kupujemy auto za duże pieniądze, ratujemy markę AR ;) - a FCA odwdzięcza się nam... spamowaniem! :(
BCB61175-2266-409B-8D31-190059BD57D9.jpg

Wszystko działa ok, powiadomienia przychodzą jak aktywuję odpowiedni checkbox, jak nie mam aktywnego nic nie przychodzi.

Amortyzatory
Powrót