Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy 12345
Pokaż wyniki od 41 do 47 z 47

Temat: Różnice pomiędzy Giulią Ti a zwykłą wersją

Użytkownik Świeżak Avatar OTTO1
    Mieszka w
    Katowice
    Auto
    Giulia Veloce TI Q4

Domyślnie

Wyczytałem że wersje które to mają, mają przycisk z ikoną amortyzatora na środku przełącznika DNA
    Więc teraz łatwiej będzie mi rozkminić, które auto to ma.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

nie do końca, bo CI co w autach z tristabilnym DNA dorabiali race zakładali te pokrętła z Q a one mają przycisk (czasem ludzie podmieniali na zaślepkę ze swojego, ale mało kto). Podobnie w autach z monostabilnym DNA, tam do race nie trzeba zmieniać już, ale niektórzy chcieli świecący napis RACE na pokrętle więc też zmieniali. Wśród forumowiczów/grupowiczów to pewnie 10-20% ludzi ma race dodany... Tak więc tym bym się średnio kierował.
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce Ti 2.2

Domyślnie

Mam Veloce Ti z roku 2021 nie nie mam aktywnego zawieszenia tylko standard. Auto z polskiego salonu. Z ciekawostek - ten rocznik Veloce Ti ma alcantarę łączoną ze skórą oraz podgrzewaną tylną kanapę :-)

Mieszka w
    Katowice
    Auto
    Giulia Veloce TI Q4

Domyślnie

A w jakim kolorze ta alkantara?
    Niech zgadnę - czarna, bo innej jeszcze w ogłoszeniach nie trafiłem.
    I moim zdaniem nie wygląda to za ciekawie, choć to kwestia gustu.
    Powiedz jak się sprawuje ta alkantara, nie mechaci się? Jak z utrzymaniem, pielęgnacją tego wynalazku?

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce Ti 2.2

Domyślnie

Alcantara czarna. Miałem w poprzedniej Giulii pełną skórę, a teram mam alcantarę więc mam porównanie. Po pierwsze to latem nie parzy a zimą nie mrozi przy wsiadaniu. Po drugie to jest to materiał bardziej "szorstki" niż skóra i przy wsiadaniu/wysiadaniu trzeba się przyzwyczaić, podobnie podczas jazdy. Skóra jest śliska, alcantara nie. Po blisko 100 000 km nie widzę żadnych śladów zużycia czy mechacenia. Wygląda jak nowa pomimo, że moja Giulia służy jako auto rodzinne (2+2) i wnętrze przy dwójce małych dzieci nadal nie nosi śladów zużycia.
    Natomiast w mojej ocenie alcantara + skóra na desce + czarna podsufitka + pakiet carbon (wówczas było takie coś dostępne: wewnątrz + zewnątrz) wygląda bardzo dobrze.

Mieszka w
    Katowice
    Auto
    Giulia Veloce TI Q4

Domyślnie

A pełną skórę źle wspominasz?
    Działo się z tym coś?
    Czy pielęgnujesz alkantara?

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Stelvio 2.0 280KM Veloce MY2021

Domyślnie

Ja mam pełną skórę i nie widzę niedogodności. Co jakieś pół roku z grubsza czyszczę i kremuję, bez nadmiernego modlenia się nad tym. Zużycia nie widać choć to dopiero 25tys.
    Parzenie latem, mrożenie zimą - nie odczuwam. Może jakbyś planował siadanie w "mini"... . Te otworki zapewniają wystarczającą moim zdaniem wentylację, a zimą podgrzewanie elektryczne też załatwia problem.