Od razu mówię że nie działa ze starszymi firmwarami - próbowałem w Stelvio z przełomu 2017/18 już z nowym typem radia i po updatcie, w menu było ale nie działało. Podobnie było w Giulii z 2017r z radiem 1 generacji któe zupdatowałem na najnowszy firmware z końca 2020 (002.010.043). Wg moich informacji sterownik klimy, BCM i radio muszą spełniać jakieś minima firmwarów (ale nie wiem jakie, bo oznaczane są kodowo i nie da się tego przełożyć na to co w MES można zobaczyć)
W Giulii i Stelvio zmienia się bajt 148 bit 5, u mnie ori było 0x00, więc zmieniłem na 0x20.
Do tego trzeba zaktywować Remote Start (bajt 108 bit 0, u mnie było 0x06 więc zmieniłem na 0x07)
W Stelvio wg moich informacji, oprócz powyższego może być potrzebna dodatkowo zmiana bajtu 78 bit 6, (OR wartości z 0x40).
W menu auta pojawić się powinno ustawienie, jest możliwe też ustawienie działania tylko przy odpaleniu z kluczyka (Remote Start), ja dałem Zawsze (nie mam kluczyka USA).
Przy okazji dla posiadaczy aut z 5 ustawieniami nawiewu (brak 3 stref naraz oraz którejś podwójnej), można to przełączyć w bajcie 78 bity 1:0, wartości binarne na tych bitach 00 znaczą 7 ustawień, wartość 01 5 ustawień, inne nieużywane narazie.
Co do temperatury tarcz, to jeszcze nigdy nie zmieniły mi się choćby na ciepłe, ale jeżdżę tylko lokalnie, ślisko cały czas, wiec nie ma kiedy ich rozgrzać. Nie podaję jednak ustawienia bo to zmiana typu hamulców, a nie będę na siebie brał odpowiedzialności jeśli komuś coś źle zadziała potem.