Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
A nie bardziej chłodziwo ???Witam.
Zauważyłem zapocenie od góry turbosprężarki z przewodów olejowych które są przykręcone do turbiny. Ma może ktoś numery albo wymiary tych uszczelnień zapewne oringi tam są. Silnik 2.0 280 KM. Pozdrawiam.

Witam.
Zauważyłem zapocenie od góry turbosprężarki z przewodów olejowych które są przykręcone do turbiny. Ma może ktoś numery albo wymiary tych uszczelnień zapewne oringi tam są. Silnik 2.0 280 KM. Pozdrawiam.
Żeby tam zajrzeć trzeba osłonę ściągnąć ? Według tego co pisaliście z rocznikami to moja jest w tych widełkach aczkolwiek nic nie widać jak podniosę maskę
Nie trzeba nic zdejmować, można zajrzeć między osłoną termiczna a turbiną.
w mojej wyprodukowanej 4.2018 czyli niby poprawiona a puszczało płyn chłodzący po ok 27tys km, załatwili na gwarancji.A nie bardziej chłodziwo ???
Pokaż załącznik 275569
Występuje w modelach Giulia Stelvio z silnikiem benzynowym 2,0 wyprodukowanych pomiędzy 12.09.2016 a 12.01.2017. Przyczyną wycieku płynu chłodzącego jest wadliwa konstrukcja uszczelki o-ringu przewodu płynu chłodzącego turbosprężarki. Przeprowadź ciśnieniowe sprawdzenie układu chłodzenia i zobacz, czy płyn chłodniczy pojawi się we wskazanym miejscu na rys.
Zamontuj nową wersję uszczelki o-ring, dostępną w dziale części Alfa Romeo, na każdym z przewodów płynu chłodzącego turbosprężarki.
Upewnij się, że poziom płynu chłodzącego i jest prawidłowy. Ponownie przeprowadź ciśnieniowe sprawdzenie układu chłodzenia, aby upewnić się, że przeciek został usunięty.
Bo jeśli z magistrali olejowej są tam podkładki miedziane nic więcej. Możesz lekko dokręcić