Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
od 15 do 175 tkm- zdecydowania większość (ok 90%) dotyczy stelvio
gdybym miał wybór przedłużałbym gwarę tylko w wersji POWER TRAIN na maksymalny możliwy okres
wiesz - miałbym wątpliwości tym bardziej iż usterki dotyczą 280 tek
Właśnie dlatego się ciągle zastanawiałem, a Ty utwierdziłeś mnie w przekonaniu żeby sobie darować przedłużenie gwarancji. Wiadomo zawsze można mieć pecha, ale mi głównie chodzi o to, że sam lepiej zadbam o bieżącą obsługę mojego auta niż ASO,a w przypadku dłuższej gwarancji na przeglądy do nich musze jechać.
W związku z pojawiającymi się domysłami co do kosztu nowego modułu MULTIAIR w silniku 2.0 GME, to temat wygląda następująco;
Moduł 50053409 - stosowany do 15.11.2019 roku jest już niedostępny, został zastąpiony numerem 50054837 stosowanym od 15.11.2019 do chwili obecnej.
Pokaż załącznik 276449
Koszt zakupu modułu 50054837 na chwilę obecną wg cen katalogowych to 3916,29 netto, 4817,04 brutto. Oczywiście można, a nawet trzeba się jeszcze targować.
i tak powstają legendy jak w poprawionym module MA w giulietcie- to że jest nowy numer o niczym nie świdczy - całkiem dobrze może być zmiana dostawcy oznaczenia cześci i już jest inny nr katalogowy
Nie chcę zaczynać nowego wątku, ale MOCNO związany z głównym wątkiem.
Bardzo chętnie zasięgnął bym informacji co do filtra oleju systemu MultiAir w silnikach 2.0 GME. Pod materiałami na Youtube pojawiają się komentarze, w których jest napisane, że owy filtr oleju (sitko?) jest bez problemu dostępny do wymiany w okolicach rozrządu i wcale nie trzeba zrzucać głowicy by go wymienić. Dlatego proszę o konkretne sprawdzone informacje - jak to z tym filtrem oleju MA jest? Może ktoś ma foto gdzie owy filtr się znajduje?
Druga sprawa - okazuje się, że moduł/system MultiAir w silnikach 2.0 GME jest baaaaardzo łatwo dostępny po zdjęciu dekla/pokrywy_klawiatury i demontuje się go bez dotykania rozrządu oraz bez zrzucania głowicy. Mnie ta informacja ucieszyła, bo jeśli to prawda, a poniżej umieszczam film z YT, a którego wynika że tak jest, to ewentualna wymiana modułu MA w silniku 2.0 GME raz na 50-100 kkm to wcale nie jest jakiś dramat i horror, bo nie rozbieramy w dużym stopniu silnika.
Przemilczmy tutaj cenę 10kPLN za moduł + robociznę, bo z pewnością z tej kwoty jest coś do urwania.
Materiał, który mógł już się pojawić na forum, więc nie bijcie.
ps. jeśli jestem w błędzie to śmiało mnie poprawcie.
L.
zamów od razu uszczelkę pod głowice.
No niestety nie ma innej opcji. Dbaj o olej, stosuj płukanki i ciesz się jazdąW aucie może tyle rzeczy paść, że szkoda sobie tym głowę zawracać. Też wcześniej panikowałem z MA ale dałem sobie spokój.